Αγώνας…για γερά νεύρα!

Αμέσως μετά την τελετή έναρξης των αγώνων ξεκίνησε ο 1ος προκριματικός γύρος των αγώνων. Οι ομάδες «Νέες Αγορήτριες» και «Δύναμη Πειθούς» έπρεπε να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν για το αν θα έπρεπε ή οχι να δίνουν πανελλήνιες παιδιά σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, υπήρξαν στιγμές που οι αγορήτριες των ομάδων υποστήριξαν έντονα τα επιχειρήματα τους καθώς και ερωτήσεις για να αντικρούσουν τα επιχειρήματα της αντίπαλης ομάδας. Για παράδειγμα, η κυβέρνηση (Νέες Αγορήτριες) στην πρώτη ομιλία της υποστήριξε ότι υπάρχουν άτομα στις εποχές μας, όπως τα παιδιά προσφύγων και ανέργων, που δεν μπορούν αντιμετωπίσουν το ζήτημα των εξετάσεων, διότι δεν έχουν στήριξη από το σπίτι. Από την άλλη πλευρά, η Αντιπολίτευση είπε ότι πρέπει να υπάρχει ισότητα μεταξύ όλων και να δίνουν όλα τα άτομα πανελλήνιες εξετάσεις.

Βέβαια, υπήρξαν και άλλα επιχειρήματα που απ’ ότι φάνηκε προβλημάτισε ιδιαίτερα τους κριτές όσον αφορά την τελική απόφαση. Επίσης, κάθε ομάδα προσπαθούσε να αντικρούσει τα επιχειρήματα της άλλης και έτσι φάνηκε η μερική αντιπαλότητα που υπήρχε μεταξύ τους. Για παράδειγμα, ενώ η Αντιπολίτευση πίστευε ότι με τη θέληση όλα μπορούν να γίνουν, η κυβέρνηση νόμιζε ότι χωρίς την στήριξη της οικογένειας το άτομο δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες.

Συνοψίζοντας, θα πρέπει να πούμε ότι ήταν ένας πολύ ενδιαφέρον αγώνας, με πλήθος επιχειρημάτων και από τις δύο ομάδες. Τώρα για το ποιος νίκησε, αυτό θα το αφήσουμε σε εσάς να το αποφασίσετε.

 

 

Βασίλης Αγγελόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *