Τα παιδία ίσα απέναντι στο εξεταστικό σύστημα

Αυτόν τον χρόνο τα Εκπαιδευτήρια «Ο Απόστολος Παύλος» είχαν την τιμή να φιλοξενήσουν στις εγκαταστάσεις τους, τους Αγώνες Ρητορικής Τέχνης. Στις 17 Μαρτίου μαθητές, από όλη την Ελλάδα, κατέφθασαν στα Εκπαιδευτήρια από το πρωί. Τα παιδιά αγωνίστηκαν στον πρώτο γύρο με θέμα το δικαίωμα των τέκνων ευπαθών ομάδων να εισέρχονται ή όχι στο πανεπιστήμιο χωρίς εξετάσεις.

Η ομάδα της Αντιπολίτευσης, “Αγράμματοι δικηγόροι”, αγωνίστηκε με σκοπό να υποστηρίξει τη γνώμη της απέναντι στην ομάδα της Κυβέρνησης. Στον πρώτο γύρο, μετά από μια τελευταία προετοιμασία η Αντιπολίτευση εξέφρασε ορθά και σίγουρα επιχειρήματα. Αντίθετα, δεν είχε την ίδια τύχη και η Κυβέρνηση, καθώς μετά την προετοιμασία της άρχισαν να αγχώνονται, με αποτέλεσμα να μην τους δοθεί η ευκαιρία να εκφράσουν την άποψη τους με τον δικό τους τρόπο. Το κύριο όμως επιχείρημα, που έκανε εντύπωση στους κριτές, ήταν πως εάν δοθεί το δικαίωμα εισαγωγής μαθητών χωρίς εξετάσεις, τότε ευπαθείς γιατροί ίσως να μην είναι τόσο ικανοί για να θεραπεύσουν έναν ασθενή τους, ο οποίος έχει σοβαρά προβλήματα υγείας. Ως αποτέλεσμα, να αυξηθεί ο ετήσιος αριθμός θανάτων ακόμα περισσότερο στη χώρα μας.

Στις ομιλίες των δύο ομάδων παρουσιάστηκαν αρκετά επιχειρήματα σχετικά με την κρατική βοήθεια και την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας από τους πρόσφυγες. Στη συγκεκριμένη ιδέα η Κυβέρνηση ανέφερε σίγουρα επιχειρήματα σχετικά με το αν θα ήταν καλύτερο τα παιδιά να έχουν το δικαίωμα να εισέρχονται στο πανεπιστήμιο χωρίς εξετάσεις. Αιτιολόγησαν την άποψή τους με το επιχείρημα ότι θα μπορούσαν να έχουν μια καλύτερη απόδοση στον εργατικό τομέα, καθώς δεν θα είχαν οι πρόσφυγες εκτός από το βάρος της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και το βάρος των εξετάσεων.

Συμπεραίνοντας, και οι δύο ομάδες έδωσαν δυνατά επιχειρήματα και έκαναν καλή εντύπωση στους κριτές. Παράλληλα, οι κριτές τόνισαν ότι η Κυβέρνηση είχε μια καλύτερη προετοιμασία. Στο τέλος, επικράτησε η Αντιπολίτευση με σίγουρα και σαφή επιχειρήματα, καθώς τα παιδιά δεν ήταν αγχωμένα και είχαν καλύτερη παρουσίαση της γνώμης τους.

 

Γιώργος Κραχτόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *