Ας αρχίσουμε να επιχειρηματολογούμε…

Οι ρητορικοί αγώνες ξεκίνησαν σήμερα στα εκπαιδευτήρια «Ο Απόστολος Παύλος». Η πρώτη ομάδα ήταν οι «Τρείς  χάριτες», και η δεύτερη «Rom ρήτορες». Το θέμα που πραγματεύτηκαν ήταν  «Τα τεκνά ευπαθών κοινωνικών ομάδων πρέπει να εισάγονται στις σχολές προτίμησής τους». Η μία ομάδα ήταν η Κυβέρνηση και υποστήριζε το θέμα, ενώ η  Αντιπολίτευση υποστήριζε την αντίθετη άποψη.

Αφού πέρασε αρκετός χρόνος προκειμένου να ετοιμαστούν οι ομάδες, οι κριτές έφτασαν στην αίθουσα και τα παιδιά ξεκίνησαν να εκφράζουν τις απόψεις του για το συγκεκριμένο θέμα.  Αρχικά, μίλησε η ομάδα των Τριών  Χαρίτων. Η πρώτη ομιλήτρια της ομάδας , Πρίντζιου Ευαγγελία, ανέπτυξε τα  επιχειρήματά της σχετικά με το θέμα. Πρώτα από όλα υποστήριξε πως  τα παιδιά αυτά δεν πρέπει να εισάγονται στα Πανεπιστήμια διότι είναι άδικο για τα υπόλοιπα που δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, καθώς  κόπιασαν προκειμένου να περάσουν. Επιπλέον έθιξε και το θέμα της βοήθειας των ευπαθών παιδιών από το κράτος, λέγοντας  πως παίρνουν επιπλέον μόρια για να περάσουν στην σχολή που θέλουν.

Έπειτα, ανέβηκε στο βήμα ο πρώτος ομιλητή της αντίπαλης ομάδας, ο Γιώργος Μακρής που  υποστήριξε το θέμα, χωρίς να αιτιολογήσει την άποψή του. Οι κριτές , βλέποντας ότι δεν μπορεί να αιτιολογήσει την άποψή του και πως η ομιλία του ήταν πολύ σύντομη, του έκαναν αρνητικά σχόλια λέγοντας του πως θέλουν περισσότερο χρόνο ομιλίας και περισσότερα επιχειρήματα. Αμέσως μετά η Κουλούσιου Αθηνά  είπε πως έχει μπερδευτεί σχετικά με την θέση της αντίπαλης ομάδας στον συγκεκριμένο αγώνα. Η ομάδα των Rom διατήρησε όμως την ψυχραιμία της.

Στο τέλος, οι κριτές  ανέδειξαν τα αρνητικά και τα θετικά της κάθε ομάδας. Ανέφεραν ότι η ομάδα των Rom χρειάστηκε περισσότερα επιχειρήματα και ότι η ομάδα των Τριών Χαρίτων δεν έπρεπε να πλατειάσει τόσο πολύ. Όπως τόνισαν οι κριτές η ομάδα των Τριών Χαρίτων δεν ανέλυσε το θέμα στην αρχή αλλά ξεκίνησε κατευθείαν την επιχειρηματολογία, ενώ ο χρόνος δεν χρησιμοποιήθηκε κατάλληλα από τις δύο ομάδες.

 

 

Ελένη Κουντούδη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *