Εκπαίδευση με ή χωρίς ιδιωτικά φροντιστήρια

Το Σάββατο 17\03\2018 οι ομάδες «Ομαδικότητα Μηδέν» και «Οι Ολύμπιοι» επιχειρηματολόγησαν  πάνω στο θέμα «Τα τέκνα ευπαθών κοινωνικών ομάδων χωρίς εξετάσεις στην σχολή προτίμησης τους» στον πρώτο προκριματικό γύρο.  Οι αγώνες έγιναν στα εκπαιδευτήρια «Ο Απόστολος Παύλος».

Η ομάδα «Ομαδικότητα Μηδέν» υποστήριξε το μέτρο αυτό γιατί όταν θα γίνουν ενήλικες θα μπορούν να τελειώσουν ευκολότερα την σχολή και να βρουν γρηγορότερα δουλειά. Αντίθετα η αντίπαλη ομάδα «Οι Ολύμπιοι» θεωρούν πως οι πανελλήνιες είναι ένα σύστημα που ωθεί τον μαθητή να κάνει σπουδαία πράγματα και πιστεύουν ότι η κατοχή ενός πτυχίου βοηθάει το άτομο να βρει πιο εύκολα δουλειά. Οι «Ολύμπιοι» επέμεναν ιδιαίτερα σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους και δεν κάνει διαχωρισμούς.

Επίσης η ομάδα «Ομαδικότητα Μηδέν»   δήλωσε ότι επειδή ο μαθητής δεν θα χρειάζεται να παρακολουθεί φροντιστηριακά μαθήματα, οι γονείς δεν θα επιβαρύνονται με τα δίδακτρα . Η αντίπαλη ομάδα έφερε αντιθέσεις και υποστήριζε πως δεν είναι ανάγκη να υπάρχουν τα φροντιστήρια από την στιγμή που υπάρχουν τα σχολεία τα οποία παρέχουν καλύτερη εκπαίδευση.

Συμπερασματικά, οι δύο ομάδες εάν και φάνηκαν να είχαν διαφορετικές απόψεις, στην πραγματικότητα τα επιχειρήματά τους ανακυκλώνονταν κάτι που προβλημάτισε και τους κριτές. Το ζήτημα της υποχρεωτικής ή μη εξέτασης των παιδιών σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες είναι ιδιαίτερα σημαντικό και αμφιλεγόμενο, πάραυτα οι δύο ομάδες δεν πρόλαβαν να καταλήξουν σε μια συγκεκριμένη απόφαση.

 

 

Χριστοφορίδου Ελένη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *