Γυναίκες εν δράση … ή όχι τελικά;

Το Σάββατο στης 7 Μαρτίου του 2018, ανάμεσα σε δύο ομάδες την Κυβέρνηση, «Αγία δυάδα» και την Αντιπολίτευση  «Γνώθι σ’ αυτόν» στα εκπαιδευτήρια «Ο Απόστολος Παύλος» διεξήχθη ο διαγωνισμός Ρητορικής Τέχνης «Μαθητές-Αγορήτες». Το θέμα ήταν «Και τα δύο φύλα πρέπει να υπηρετούν στρατιωτική θητεία».

Η αντιπολίτευση ανέφερε πως η γυναίκα δεν έχει μεγάλη σωματική διάπλαση έτσι ώστε να μπορεί να αντέξει στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν σε ένα στρατό. Για αυτόν τον λόγο θα έπρεπε να δημιουργηθούν διαφορετικά στρατόπεδα. Τα χρήματα όμως που θα δίνονταν γι’ αυτόν το σκοπό θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επισκευές δημόσιων κτιρίων ή για άλλες πιο άμεσες ανάγκες.

Στο σημείο αυτά ξεκίνησε μία αντιπαράθεση για τις πεποιθήσεις και τα στερεότυπα της κοινωνίας σχετικά με τις γυναίκες. Η κυβέρνηση τόνισε πως η ισότητα σημαίνει να έχεις ίδια δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Έπειτα ισχυρίστηκε πως και η γυναίκα πρέπει να σκληραγωγείται καθώς σε περίπτωση πολέμου θα υπήρξε περισσότερος διαθέσιμος προς στράτευση πληθυσμό. Η αντιπολίτευση ανέφερε από πλευράς της ότι και οι γυναίκες  μπορούν να συνεισφέρουν στον πόλεμο, ως νοσοκόμες για τους τραυματίες. Η αντιπολίτευση πιστεύει ότι ο νόμος δεν μπορεί να επιβάλει την ισότητα αλλά αυτή προϋπάρχει του νόμου.

Το ζήτημα της συμμετοχής των γυναικών στο στρατό συζητείται εδώ και πολλά χρόνια. Οι δύο ομάδες έκαναν μια πρώτη προσέγγιση του θέματος αυτού και προσπάθησαν να βρουν μια μέση λύση ικανοποιητική για όλους.

 

 

 

Σακελλάρη Πελαγία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *