Τρεις χάριτες εναντίον Ομιλητές της Έδεσσας

Στις 17/03/2018. Στο Εκπαιδευτήριο Αποστόλου Παύλου. Πολλά επιχειρήματα, 4 αγώνες ρητορικής, 2 ομάδες, ένας μόνο νικητής ποια ομάδα θα ξεχωρίσει; Η αντιπολίτευση ενάντια στην κυβέρνηση, οι «Τρεις χάριτες» ενάντια στους «Ομιλητές της Έδεσσας». Μία διαμάχη με θέμα αν θα πρέπει και τα δύο φύλα να υποχρεώνονται σε στρατιωτική θητεία.

Τα επιχειρήματα και των δύο ομάδων αντικρουόμενα και η περαιτέρω λεκτική διαμάχη ακόμη πιο έντονη.  «Αξιότιμοι κριτές θα πρέπει σίγουρα να αναφέρω το γεγονός ότι  η αντίπαλη ομάδα συνεχίζει να λέει τα ίδια επιχειρήματα!» τόνισε ένας ομιλητής σε μία χαρακτηριστική στιγμή του αγώνα, κατά την οποία έπρεπε να ηρεμήσουν οι κριτές. Πολύ δυνατά τα επιχειρήματα και των δύο ομάδων κάποια από αυτά ήταν: «Είμαστε υπέρ της θητείας των γυναικών στον στρατό καθώς οι άντρες και οι γυναίκες έχουν τα ίδια δικαιώματα, ευκαιρίες  καθώς και υποχρεώσεις απέναντι στην πατρίδα τους», υποστήριξε κατηγορηματικά η κυβέρνηση. Το αντεπιχείρημα της αντιπολίτευσης ήταν: «Τα δύο γένη έχουν διαφορετική μυϊκή δύναμη, με αυτή των ανδρών να υπερτερεί, έτσι είναι δύσκολο οι γυναίκες και οι άντρες να εκτελέσουν τις ίδιες ασκήσεις. Για αυτόν τον λόγο πιστεύουμε ότι οι γυναίκες δεν θα πρέπει να εκτελούν θητεία στον στρατό. Επιπλέον, χωρίς τις γυναίκες στο σπίτι τα άτομα της τρίτης ηλικίας και τα παιδιά θα μείνουν αβοήθητα».

Η κυβέρνηση προσπάθησε να υποστηρίξει την θέση της λέγοντας: «Αφού στην σύγχρονη εποχή τα δύο φύλα θεωρούνται ίσα είναι άδικο για τις γυναίκες να μένουν πίσω, διότι η θητεία είναι για μικρό χρονικό διάστημα». Μετά από μία σειρά ερωτημάτων και αντικρούσεων  και οι δύο ομάδες έτειναν να επαναλαμβάνουν τα επιχειρήματα που είχαν προαναφέρει.

Εν ολίγοις ήταν ένας καταπληκτικός αγώνας και με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν να καταπλήξουν τους κριτές με πολύ πειστικά επιχειρήματα, ενώ και οι δύο ομάδες ήταν πολύ καλές, οι ομιλητές της Έδεσσας φαίνονταν να υπερτερούσαν. Το αποτέλεσμα του αναμένετε να ανακοινωθεί στα επόμενα λεπτά.

 

Χρύσα Πεϊνούδη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *