Αγώνες ρητορικής…. Εν δράσει

Σήμερα, 17 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκαν και οι τρίτοι αγώνες  ρητορικής στα εκπαιδευτήρια «Ο Απόστολος Παύλος». Πρώτη ομάδα, ήταν η «Λόγου Χάρη», ενώ δεύτερη ομάδα, η «Λευκωσία, Κοζάνη». Το θέμα για το οποίο επιχειρηματολόγησαν οι ρήτορες ήταν  η αμφιλεγόμενη άποψη της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών έναντι των Αρχαίων Ελληνικών.

Αρχικά, αφού ετοιμάστηκαν η ομάδες ανέβηκε στο βήμα ο πρώτος ομιλητής της ομάδας των «Λόγου χάρη», τονίζοντας το πόσο σημαντικές είναι οι ξένες γλώσσες στην ζωή μας. Τελειώνοντας τον λόγο του ο πρώτος ομιλητής, στο βήμα ανέβηκε η πρώτη ομιλήτρια της δεύτερης ομάδας, η Άννα- Θεοδώρα Χαραλάμπους, η οποία προσπάθησε να αποκρούσει τα επιχειρήματα της πρώτης ομάδας, κάνοντάς τους ερωτήσεις στις οποίες η αντίπαλη ομάδα δεν ανταποκρίθηκε. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της Γκολέμης Ειρήνης, ο Γρηγόρης Τσιφτσής  από τη δεύτερη ομάδα, «Λευκωσία, Κοζάνη», έκανε  διάφορες ερωτήσεις σχετικά με το θέμα και όλα όσα είπαν οι «Λόγου Χάρη». Μία από αυτές, ήταν: «Αν δεν γνωρίζουμε την δικιά μας κουλτούρα, πώς θα γνωρίσουμε την κουλτούρα των άλλων χωρών;». Η ερώτηση αυτή προκάλεσε ένταση μεταξύ των δύο ομάδων.

Μετά από την ένταση που δημιουργήθηκε ο αγώνας συνέχισε τη ροή του, στο προσκήνιο ήρθε ξανά η Άννα – Θεοδώρα συνοψίζοντας όλα αυτά στα οποία αναφερθήκαν και δίνοντας παραδείγματα σχετικά με τη σημασία της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας στις μέρες μας. Τέλος, τον λόγο πήρε η Ειρήνη Γκολέμα λέγοντας το τελευταία επιχείρημα της ομάδας της. Κλείνοντας, οι κριτές θεώρησαν πως και οι δύο ομάδας ήταν πολύ δυνατές και είχαν τα σωστά επιχειρήματα για το θέμα τους.

 

Ελένη Κουντούδη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *