Είναι οι ξένες γλώσσες επικρατέστερες της αρχαίας ελληνικής;

Σήμερα Σάββατο 17\03\2018 οι ομάδες «Ομιλητές της Έδεσσας» και «Ομάδα Ε» πήραν μέρος στον τρίτο προκριματικό γύρο με θέμα «Η διδασκαλία των ξένων γλωσσών (των πιο διαδεδομένων ευρωπαϊκών) στο σχολείο, είναι πιο σημαντική από την διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής».

Η «Ομάδα Ε» αναφέρει πως όταν μιλάμε για διδασκαλία ξένων γλωσσών εννοούμε κυρίως  τα Αγγλικά, τα Γαλλικά αλλά και τα Γερμανικά τα οποία αποτελούν τη βασική προϋπόθεση για να βρεθεί εργασία. Όλα αυτά είναι κατώτερης ποιότητας από τα αρχαία ελληνικά. Η ομάδα «Οι ομιλητές της Έδεσσας» είπαν ότι όλες οι νέες ανακαλύψεις γίνονται κατά βάση, πλέον, σε κάποια ξένη χώρα με μία ομάδα ανθρώπων, αποτελούμενη από διάφορες χώρες. Συνεπώς, αν εμείς θέλουμε να συμμετέχουμε σε αυτή την ομάδα, πρέπει να γνωρίζουμε τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα από τις παραπάνω.

Η «Ομάδα Ε» είπε πως οι καλύτερες πηγές γνώσεων είναι οι τοιχογραφίες και τα κείμενα που έχουν γράψει οι αρχαίοι Έλληνες  επιστήμονες και  αρχαίοι  Έλληνες φιλόσοφοι. Επίσης, οι Έλληνες χρησιμοποιούν στο λεξιλόγιο τους περισσότερες αρχαίες ελληνικές λέξεις παρά ξενόφερτες. Η ομάδα «Ομιλητές της Έδεσσας» αντίθετα, υποστήριξαν πως δεν χρειάζεται να μαθαίνουμε αρχαία ελληνικά από την στιγμή που η νέα ελληνική γλώσσα προέρχεται από την αρχαία ελληνική γλώσσα. Επομένως οι ξένες γλώσσες θεωρούνται πιο σημαντικές και πρέπει να μάθουμε κάποιες από αυτές στη διάρκεια της ζωής μας.

Η όλη διαδικασία είναι πολύ διασκεδαστική και βοηθάει αρκετά και τους μαθητές που συμμετέχουν σε αυτούς τους αγώνες, καθώς καταφέρνουν να αποκτήσουν εμπειρίες και γνώσεις μέσα από αυτό.

 

Χριστοφορίδου Ελένη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *