Η μάχη μεταξύ τιτάνων και θεών

Σήμερα  17-03-2017  στα  Εκπαιδευτήρια «Ο  Απόστολος  Παύλος»  έγιναν αγώνες  Ρητορικής Τέχνης . Στους αγώνες αυτούς υπάρχουν δύο ομάδες, Αντιπολίτευση – Κυβέρνηση, οι οποίες προσπαθούν με διάφορα επιχειρήματα να καλύψουν την θέση τους ανάλογα με το θέμα που τους έχει δοθεί. Το θέμα τον σημερινών αγώνων ήταν: αν και τα δύο φύλα πρέπει να υποχρεώνονται σε στρατιωτική θητεία.

Και οι δύο ομάδες  στους σημερινούς αγώνες λειτούργησαν πολύ δυναμικά και πολύ δίκαια. Δεν υπήρξε καμία έντονη διαμάχη μεταξύ τους. Φάνηκε πως τα παιδιά συνεργαστήκαν αποτελεσματικά μεταξύ τους, παρ’ όλο που ήταν σε διαφορετικές ομάδες. Χαρακτηριστικά, μια ομάδα είπε: «Πιστεύουμε πως εμείς είμαστε πιο σωστοί και πως εμείς  θα είμαστε οι νικητές των σημερινών αγώνων». Παρόλα αυτά, η άλλη ομάδα δεν αντέδρασε στο άκουσμα αυτής της πρότασης, το αγνόησε και οι αγώνες συνεχιστήκαν κανονικά.

Υπήρξαν πολλά επιχειρήματα που ακούστηκαν και από τις δύο ομάδες.  Συγκεκριμένα, Κυβέρνηση υποστήριξε:  «Θέλω να πω πως οι γυναίκες στην ηλικία που θα στρατολογούνται δεν θα έχουν την δική τους οικογένεια» είπε ένας αγορητής.  Οι γυναίκες  δεν είναι διαφορετικές, έχουν  τα ίδια δικαιώματα με τους άνδρες, άρα πρέπει να πηγαίνουν και αυτές στον στρατό. Αντίθετα, η Αντιπολίτευση: «Μπορεί πιο παλιά  οι  γυναίκες να είχαν ίδια δικαιώματα με τους άνδρες, αλλά τώρα τα χρόνια άλλαξαν και η γυναίκα είναι διαφορετική. Η γυναίκα πρέπει να μένει στο σπίτι γιατί κρατάει την οικογένεια αγαπημένη και ενωμένη.

 

Κουρκουτμάνου Ελένη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *