Οι αυστηροί νόμοι για τους διάσημους

Στις 17 Μαρτίου του 2018, στα εκπαιδευτήρια «Ο Απόστολος Παύλος» πραγματοποιήθηκαν οι Ρητορικοί Αγώνες «Μαθητές-Αγορητές». Δυο ομάδες, η κυβέρνηση «Τεχνίτες του λόγου» και η αντιπολίτευση «Πολυλογότατοι» διαφωνούσαν  σχετικά με το θέμα τους «Οι ποινές πρέπει να είναι αυστηρότερες σε δημόσια πρόσωπα».

Η κυβέρνηση είπε πως δίνονται λάθος πρότυπα, όταν ένας καλλιτέχνης διαπράττει έγκλημα.Η πολιτεία για να προστατεύσει την μάζα αναιρεί τα ίσα δικαιώματα των διασήμων. Να φαίνεται  πως δεν ζουν μια ιδανική ζωή. Παρόλα αυτά η αντιπολίτευση απαντάει πως όλοι πρέπει να έχουμε ίσα δικαιώματα και αναφέρθηκε ως παράδειγμα στα λόγια του Σοφοκλή «Ο ευτυχισμένος πολίτης ζει σε ευτυχισμένη χώρα» Τέλος, είπε πως δεν αναπτύσσεται ο πολιτισμός φοβούμενοι τους νόμους που θα τους επιβαρύνει. Απέκρουσε η κυβέρνηση λέγοντας πως ο καθένας αγαπάει αυτό που κάνει χωρίς όρια και νόμους.

Τέλος, θα πρέπει σίγουρα να γίνονται τέτοιοι αγώνες, ώστε να ακούγονται γνώμες και σκέψεις  των νέων ανθρώπων που θα κυριαρχήσουν στο μέλλον.

 

Σακελλάρη Πελαγία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *