Ίσοι όλοι;

Στις  17-03-2017 οι αγώνες  ρητορικής  έφτασαν στο τέλος τους. Το θέμα των  τελευταίων αγώνων για σήμερα ήταν: Οι ποινές πρέπει να είναι αυστηρότερες σε δημόσια πρόσωπα που διαπράττουν εγκλήματα. Η πρώτη ομάδα ονομαζόταν  «Λευκωσία- Κοζάνη» και η δεύτερη «Βελαϊτες» .

Και οι δύο ομάδες ήταν δυναμικές και δίκαιες μεταξύ τους. Υπήρξε μία στιγμή μία διαμάχη μεταξύ των ομάδων όταν ένας παίκτης από την ομάδα Λευκωσία- Κοζάνη είπε πως η ομάδα του πρέπει να κερδίσει καθώς διαθέτει πιο προσιτά επιχειρήματα από ότι η αντίπαλη ομάδα. Η αντίπαλη ομάδα απάντησε στο συγκεκριμένο σχόλιο της πρώτης ομάδας και είπε πως και η δική τους η ομάδα διαθέτει  πολύ καλά επιχειρήματα.

Τα επιχειρήματα και των δύο ομάδων ήταν  πολύ δυνατά. Από την πρώτη ομάδα μία ομιλήτρια δήλωσε «Θεωρώ άδικο απλοί πολίτες να είναι φυλακισμένοι περισσότερα χρόνια από ότι οι διάσημοι». Τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης «Βελαϊτες» είπαν πως τα διάσημα άτομα μπορούν να παρασύρουν απλούς πολίτες. Οι ποινές δεν πρέπει να είναι αυστηρές  αλλά  ισότιμες γιατί δεν μπορεί ένα φτωχό άτομο να κλέψει εφόσον είναι ήδη φτωχό.

Οι δύο αυτές ομάδες ήταν δυναμικές και κατάφεραν να ανταποκριθούν στην πολυπλοκότητα του θέματος, αναδεικνύοντας όλες τις πλευρές του.

 

Κουρκουτμάνου Ελένη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *