ΔΙΤΤΟΣΑΥΡΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣTHN ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ 1

Στις 17 Μαρτίου στα εκπαιδευτήρια «ο Απόστολος  Παύλος» , το θέμα που καλούνταν να πραγματευτούν οι δύο ομάδες ήταν « Η διδασκαλία ξένων γλωσσών (των πιο διαδεδομένων ευρωπαϊκών) στο σχολείο, είναι πιο σημαντική από τη διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής» .

Ο πρώτος ομιλητής της κυβέρνησης, η οποία ονομαζόταν Διττόσαυροι , έδωσε τον ορισμό των γλωσσών και συμπλήρωσε ότι πιστεύει πως οι ξένες γλώσσες είναι απαραίτητες για την εύρεση εργασίας καθώς και ότι πρέπει να δοθεί περισσότερη βαρύτητα στις πιο διαδεδομένες γλώσσες .  Ο πρώτος ομιλητής της αντιπολίτευσης, η οποία ονομαζόταν Αμερικανική Ακαδημία  1 , τόνισε ότι σέβονται τον ορισμό της αντίπαλης ομάδας ,  σημείωσε όμως ότι διαφωνούν στο ότι η αρχαία ελληνική γλώσσα πρέπει να υποβαθμίζεται. Ο δεύτερος ομιλητής της κυβέρνησης  συμπλήρωσε ότι οι ξένες γλώσσες αξιοποιούνται πιο αποτελεσματικά.

Ο δεύτερος ομιλητής έφερε αντίρρηση λέγοντας ότι τα αρχαία είναι η ρίζα της γλώσσας μας και πως πολλά σπουδαία βιβλία έχουν γραφτεί στην αρχαία ελληνική όμως για να καταλάβουμε το νόημα τους πρέπει πρώτα να μάθουμε την αρχαία γλώσσα. Ο τρίτος ομιλητής της κυβέρνησης θεώρησε τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών σημαντικότερη και δε δίστασε να τονίσει  πως η πρώτη ομιλήτρια της αντίπαλης ομάδας βγήκε εκτός θέματος. Ο ομιλητής της αντιπολίτευσης  επέστρεψε στο θέμα λέγοντας ότι είμαστε υποχρεωμένοι να μιλάμε και να διαβάζουμε την αρχαία ελληνική έτσι ώστε να μην ξεχνάμε από πού καταγόμαστε.

Ας μην ξεχνάμε ότι το ζήτημα της διδασκαλίας της αρχαίας ελληνικής γλώσσας έχει προκαλέσει στο παρελθόν πολλές αντιδράσεις καθώς ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού πιστεύει ότι η αρχαία γλώσσα πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι ο τρόπος διδασκαλίας της έχει αποτύχει.

 

 

Κοζαΐτη Βαρβάρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *