Εγκλήματα και θύτες

Στη συνέχεια των αγώνων  με θέμα «Οι ποινές πρέπει να είναι αυστηρότερες σε δημόσια πρόσωπα που διαπράττουν έγκλημα» διατυπώθηκαν πολλά επιχειρήματα, μεταξύ των ομάδων «Οι ομιλητές της Έδεσσας» ως κυβέρνηση  και οι «Δυττόσαυροι» ως αντιπολίτευση.

Η αντιπολίτευση τόνισε  πως όλοι είναι ίσοι καθώς και ότι όλα εξαρτώνται και από το είδος του εγκλήματος. Η κυβέρνηση απάντησε λέγοντας  πως όντως όλοι είναι ίσοι, αλλά οι άνθρωποι αυτοί έχουν περισσότερα προνόμια και ότι προβάλλονται ως πρότυπα θαυμαστών ανθρώπων.  Ως αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του πληθυσμού πιθανόν να τους μιμηθεί πράττοντας με τον ίδιο τρόπο και αυτό θα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο καθώς μπορεί να πάρει διαστάσεις επιδημίας.

Η αντιπολίτευση  απάντησε πως η κοινωνία δεν χρειάζεται μίμους και πως όλοι οι άνθρωποι έχουν ίδιες ευθηνές απέναντι την κοινωνία. Η αντιπολίτευση χρησιμοποίησε επιχειρήματα περί ισότητας ενώ η κυβέρνηση αναφέρθηκε στην επιρροή που ασκούν τα άτομα αυτά και στην επικινδυνότητά τους.

Και οι δύο ομάδες υποστήριξαν με πολύ ισχυρά επιχειρήματα την άποψη τους. Εάν και το θέμα είναι ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις οι αγορητές κατάφεραν  να αναδείξουν πολύ ισχυρά επιχειρήματα. Τα αποτελέσματα αναμένονται.

 

Δοξάκη Μαρία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *