(ΑΝ)ΙΣΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ;

Στις  17 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν οι Αγώνες Ρητορικής με θέμα: «Οι ποινές πρέπει να είναι αυστηρότερες σε δημόσια πρόσωπα που διαπράττουν εγκλήματα». Δύο ομάδες, οι «Πανσυμπάντιοι Φωστήρες Τρισμεγιαστοί» και οι «Γνώθι σαυτόν», ανέλυσαν το παραπάνω θέμα και να εξέφρασαν την άποψη τους.

Κατά την διάρκεια του αγώνα, φάνηκε ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις δύο ομάδες αφού υπήρχαν συχνές ερωτήσεις από τις δύο ομάδες προκειμένου να αντικρούσουν τα επιχειρήματα της άλλης. Για παράδειγμα, η κυβέρνηση (Πανσυμπάντιοι Φωστήρες Τρισμεγιαστοί) θεωρούσε ότι η Αντιπολίτευση δεν ανέλυε τα επιχειρήματά της και επικεντρώνονταν μόνο στο θέμα της ισότητας και της ισονομίας. Από την άλλη πλευρά, η Αντιπολίτευση (Γνώθι σαυτόν) ισχυριζόταν ότι η ομάδα της κυβέρνησης δεν αντιμετωπίζει με ίδιο τρόπο όλους τους πολίτες και επίσης πιστεύει ότι τα πρότυπα δημιουργούνται  από «διάσημα» πρόσωπα.

Βέβαια, καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα οι ομάδες προσπάθησαν με πείσμα και επιμονή να αποδείξουν ότι η δική τους άποψη υπερίσχυε έναντι των αντιπάλων. Σαν παράδειγμα μπορούμε να αναφέρουμε μερικά επιχειρήματα των δύο ομάδων. Η κυβέρνηση θεωρεί μεν ότι υπάρχει ισοτιμία αλλά την εξαιρεί όσον αφορά το θέμα της δημοφιλίας. Απεναντίας, η αντιπολίτευση είναι κατά των αυστηρότερων ποινών σε μια ομάδα ατόμων, ενώ στο κράτος έχει καθιερωθεί η δημοκρατία.

Συνοψίζοντας, καταλαβαίνουμε άμεσα ότι ήταν ένας ενδιαφέρον αγώνας με πλήθος επιχειρημάτων και από τις δύο ομάδες. Βέβαια το θέμα της ισοτιμίας ανάμεσα στα κοινωνικά στρώματα δεν έχει επιλυθεί και ευελπιστούμε ότι η σημερινή γενιά θα καταφέρει να βρει την λύση.

 

Ελένη Ιωαννίδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *