Πολίτες… άνισοι ή ίσοι στην κοινωνίας

Οι ποινές πρέπει να είναι αυστηρότερες σε δημόσια πρόσωπα που διαπράττουν εγκλήματα. Λοιπόν, είναι αυτή μια σωστή άποψη ή μήπως όχι; Δύο ομάδες μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου καλέστηκαν να υποστηρίξουν τις δύο τελείως αντίθετες γνώμες τους στους αγώνες ρητορικής που πραγματοποιήθηκε στα εκπαιδευτήρια Αγίου Παύλου στις 17 Μαρτίου.

Αρχικά στο βήμα ανέβηκε μια ομιλήτρια της ομάδας Α’ η οποία υποστήριξε την άποψη πως  οι ποινές θα πρέπει να είναι βαρύτερες για τα πρόσωπα  της δημοσιότητας. Στις μέρες μας οι πολίτες και κυρίως οι νέοι δέχονται έντονη επιρροή από τα πρόσωπα της δημοσιότητας, τους θεωρούν αυθεντίες. Έτσι αν κάποιο πρόσωπο με υψηλό κύρος διαπράξει κάποιο έγκλημα αυτό θα δημοσιευτεί έτσι οι εικόνα του θα χαλάσει. Άλλωστε πάντα κάτι που κάνει κάποιος διάσημος θα δημοσιευτεί πολύ γρήγορα έτσι θα προβληθεί η δικαιοσύνη και πως η χώρα μας παίρνει σωστές αποφάσεις για την δίκαιη αντιμετώπιση των πολιτών. Ακόμη, ένας διάσημος σίγουρα βρίσκεται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από έναν άσημο πολίτη.

Η δεύτερη ομάδα προσπάθησε να αντικρούσει τα επιχειρήματα της κυβέρνησης με το αναφέρει την άνιση αντιμετώπιση της πολιτείας. Επίσης ανέφερε ότι οι πολίτες είναι ανεξάρτητοι και ότι δεν επηρεάζονται από τα πρότυπα που υπάρχουν στην κοινωνία μας, τα οποία συνήθως ανήκουν στην ομάδα των διασήμων.

Συνοψίζοντας, μπορούμε να καταλάβουμε ότι ήταν ένας πολύ αξιόλογος αγώνας, στον οποίο και οι δύο ομάδες χρησιμοποίησαν αρκετά επιχειρήματα προκειμένου να εκφράσουν την άποψή του και να αποδείξουν ότι η δική τους άποψη υπερισχύει έναντι των αντιπάλων.

 

Βαϊρινού Ελισάβετ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *