Έντονες διαφωνίες και αντικρούσεις σημειώθηκαν στον Β’ Γύρο σχετικά με τα ριάλιτι σόου

Στις 2 Μαρτίου στον χώρο των Εκπαιδευτηρίων «Απόστολος Παύλος» τελέστηκαν οι 2οι  ρητορικής αγώνες. Στον Β’ γύρο, οι δύο ομάδες αγορητών, η κυβέρνηση, «Τα γατόνια», και η αντιπολίτευση, «Παράλογοι Λόγιοι», με επιχειρήματα προσπάθησαν να υποστηρίξουν τις θέσεις τους σχετικά με το θέμα, «Τα τηλεοπτικά ριάλιτι σόου αποτελούν μέσο ανάδειξης δεξιοτήτων των συμμετεχόντων».

Ο πρώτος ομιλητής της κυβέρνησης ξεκίνησε αναφέροντας τα υπέρ των ριάλιτι σόου. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως τα σόου αυτά αναδεικνύουν το ταλέντο των συμμετεχόντων και τους βοηθούν στην εύρεση εργασίας, καθώς κατοχυρώνουν ένα καλύτερο μέλλον με περισσότερα κέρδη. Επίσης, τόνισε πως οι συμμετέχοντες οι οποίοι από μικρή ηλικία ασχολούνται με τα σόου γίνονται δημοφιλείς και το κοινό τους θυμάται και τους αγαπά σε όλη την πορεία της καριέρας τους.

Έπειτα, ο πρώτος ομιλητής της αντιπολίτευσης απέκρουσε τα επιχειρήματα της κυβέρνησης απαριθμώντας τα αρνητικά των ριάλιτι, και πιο αναλυτικά υποστηρίζοντας πως τα προσωπικά προβλήματα και οι διαφορές των συμμετεχόντων, θα «βγουν» στην δημοσιότητα, καθώς παρά τα ταλέντα τους δεν διαφέρουν από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Παράλληλα, οι χαρακτήρες, που παρουσιάζουν, δεν είναι κάτι αληθινό παρά ένα προσωπείο για τα κέρδη και την τηλεθέαση του σόου τους.

Ο αντίλογος του δεύτερου ομιλητή της κυβέρνησης ξεκίνησε τον λόγο του αναφέροντας πως αυτά, που ισχυρίζεται ο ομιλητής της αντιπολίτευσης, δεν είναι ορθά και πρόσθεσε ότι, πριν από τη συμμετοχή τους στις εκπομπές, δεν έχουν γνώση των δεξιοτήτων τους, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτουν τα ταλέντα τους κατά τη διάρκεια του σόου. Επιπλέον, με την βοήθεια των τηλεθεατών αυξάνεται η θέλησή τους και μπορούν να πιέσουν τον εαυτό τους παραπάνω φτάνοντας στα όρια των δυνατοτήτων τους και ξεπερνώντας τον εαυτό τους.

Στη συνέχεια, ο δεύτερος ομιλητής, απάντησε αναιρώντας τα επιχειρήματα της άλλης ομάδας πως όλα βασίζονται στο κέρδος που θέλουν να αποκτήσουν τα κανάλια καθώς στόχος τον σόου δεν είναι η ανάδειξη των δεξιοτήτων όσων συμμετέχουν αλλά η εμπορευματοποίηση της προσωπικότητάς τους. Επιπλέον, σημείωσε πως ο μόνος λόγος που συμμετέχουν είναι καθαρά για την νίκη και την απόκτηση του του χρηματικού επάθλου. Τέλος, δόθηκε μεγάλη βάση στο γεγονός ότι οι περισσότεροι συμμετέχοντες μόλις τελειώσει το ριάλιτι σόου δεν ασχολούνται με αυτό που έκαναν μέσα στην εκπομπή, διότι η φήμη που απέκτησαν τους οδηγεί ξανά στην δημόσιο προβολή.

Καταλήγοντας οι ομάδες συνόψισαν τα επιχειρήματα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η κάθε μια με τον δικό της χαρακτήρα. Αναμένουμε λοιπόν, τα αποτελέσματα που θα αναδείξουν την νικήτρια ομάδα, μετά το πέρας της μέρας.

Ελένη Ιωαννίδου   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *