Κατάργηση των δεκαπενταμελών και πενταμελών συμβουλίων. Ναι ή Όχι;

Σήμερα, Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, στα Εκπαιδευτήρια «Ο Απόστολος  Παύλος» έλαβαν χώρα οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης «Μαθητές Αγορητές». Δύο ομάδες, η Κυβέρνηση και η Αντιπολίτευση, κλήθηκαν να επιχειρηματολογήσουν για το θέμα «Τα 5μελη και τα 15μελη συμβούλια πρέπει να καταργηθούν».

Αρχικά, η Κυβέρνηση υποστήριξε ότι τα παιδιά δεν είναι σε κατάλληλη ηλικία για να ασκούν το δικαίωμα της ψήφου, καθώς συμμετέχουν σε επιτροπές για να χάνουν μάθημα, με αποτέλεσμα να μην λύνονται τα προβλήματα της τάξης τους. Επίσης, υπάρχει αδιαφορία χωρίς ορθή σκέψη και δεν εκπροσωπούνται όλοι, αλλά μόνο οι ανώτεροι, γεγονός που οδηγεί, συχνά, στον ανταγωνισμό.

Από την άλλη πλευρά, η Αντιπολίτευση  ανέφερε ότι τα παιδία χάνουν την ομαδικότητα και τη συνεργασία τους μέσα στην τάξη αν δεν υπάρχουν αυτές οι κοινότητες, ενώ συμπλήρωσε οτι επιβάλουν τα αιτήματα με πιο δημοκρατικές συνθήκες, βοηθώντας τη διοίκηση του σχολείου και αναλαμβάνοντας οι ίδιοι πρωτοβουλίες. Ακόμα, μαθαίνουν να εκφράζουν ελεύθερα και με διαφορετικό τρόπο την άποψη τους. Τέλος, τονίστηκε ότι στο χώρο του σχολείου τα περισσότερα παιδιά ψηφίζουν ανάλογα με το ποιον συμπαθούν περισσότερο. 

Αναστασία Πολατίδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *