«Η ζωή δεν είναι παιχνίδι και δεν θέλουμε να διακινδυνεύσουμε το θείο δώρο αυτό»

Σήμερα, Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, κατά την διεξαγωγή των Πανελλήνιων Μαθητικών Αγώνων Ρητορικής Τέχνης «Μαθητές Αγορητές, στα Εκπαιδευτήρια «Ο Απόστολος Παύλος», στην αίθουσα 012, οι δύο ομάδες, της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης, στον τρίτο γύρο κλήθηκαν να εκφράσουν  τα επιχειρήματα τους και να αντικρούσουν τις τοποθετήσεις των αντιπάλων τους γύρω από το θέμα «Οι πόλεις δεν πρέπει να έχουν ποδηλατοδρόμους».

Η Κυβέρνηση εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ποδηλατοδρόμοι στις πόλεις. Το πρώτο τους επιχείρημα ήταν ότι χωρίς τους ποδηλατοδρόμους θα μπορούν να έχουν περισσότερο χώρο οι πεζοί και θα υπάρχουν πιο πλατιοί δρόμοι για τα άλλα μέσα μεταφοράς. Επίσης, ανέφεραν ότι τα ποδήλατα είναι και αυτά μέσα μεταφοράς, όπως και τα αυτοκίνητα. Τόνισαν, ακόμα, ότι εάν  τα ποδήλατα πρέπει να έχουν δικό τους δρόμο, θα πρέπει  να έχουν και όλα τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς, κάτι αδύνατο να συμβεί. Επίσης πρόσθεσαν ότι, επειδή οι ποδηλατοδρόμοι είναι συνήθως από την δεξιά πλευρά των αυτοκινήτων, υπάρχει περιορισμένη ορατότητα. Η έκφραση της Κυβέρνησης που κέντρισε το ενδιαφέρον εκείνη τη στιγμή ήταν «Η ζωή δεν είναι παιχνίδι και δεν θέλουμε να διακινδυνεύσουμε το θείο δώρο αυτό».

Στη συνέχεια, η Αντιπολίτευση υποστήριξε ότι είναι απαραίτητο να υπάρχουν ποδηλατοδρόμοι στην πόλη.  Το πρώτο επιχείρημα ήταν ότι δίνει την ευκαιρία σε αθλητικούς τύπους να γυμναστούν και να έχουν καλή υγεία. Έπειτα, αναφέρθηκε στην ευκολότερη μετακίνηση και την μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Αργότερα, αντέκρουσαν την άποψη, επισημαίνοντας  ότι πρέπει όλα τα μέσα μεταφοράς να βρίσκονται στον ίδιο δρόμο.  Έδωσαν, συγκεκριμένα, ένα παράδειγμα με την εύστοχη απορία αν μπορεί ένα μικρό παιδί να κάνει ποδήλατο δίπλα σε ένα αυτοκίνητο. Ακολούθως, έχοντας ποδηλατοδρόμους παρότρυναν τους πολίτες να το χρησιμοποιήσουν με στόχο την μείωση της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Συνοψίζοντας, η Κυβέρνηση ανέφερε ότι με την συγχώνευση των ποδηλατοδρόμων με τους αυτοκινητοδρόμους θα ενισχυθεί η συλλογικότητα και όλοι θα μάθουν να σέβονται ο ένας τον άλλον. Από την άλλη πλευρά, η Αντιπολίτευση υποστήριξε ότι οι ποδηλατοδρόμοι βοηθούν στην αντιμετώπιση της μόλυνσης του περιβάλλοντος, την μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και την ασφάλεια των πολιτών.

Ανθούλη Μαρία                                 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *