Θα υπάρχουν ποδηλατοδρόμοι στο μέλλον;

Στα Εκπαιδευτήρια «Ο Απόστολος Παύλος» οι δύο ομάδες, της Κυβέρνησης «Λαλίστατοι» και της Αντιπολίτευσης «Έλλογοι Ι» ήρθαν σε αντιπαράθεση για να εκφράσουν την άποψή τους σχετικά με το θέμα «Οι πόλεις δεν πρέπει να έχουν ποδηλατοδρόμους» .

Η ομάδα «Λαλίστατοι» ανέφεραν  πως οι ποδηλατοδρόμοι πρέπει να καταργηθούν επειδή οι δρόμοι αυτοί είναι πολύ ακριβοί και ότι με τα χρήματα που θα χρησιμοποιούσαν για την κατασκευή τους, το κράτος θα μπορούσε να πραγματοποιήσει  πολλά σημαντικότερα έργα. Επίσης, τόνισαν  πως όλοι οι άνθρωποι δείχνουν αδιαφορία για τους δρόμους του είδους αυτού. Ακόμη, καλύπτουν μεγαλύτερη επιφάνεια και αυτό είναι πρόβλημα για τους πεζούς.

Όμως, η ομάδα «Έλλογοι Ι» είναι εντελώς αντίθετη με αυτό. Υποστηρίζουν με πολλά επιχειρήματα πως οι ποδηλατοδρόμοι δεν χρειάζονται μεγάλα κεφάλαια από το κράτος και ότι είναι ένα φθηνό έργο σχετικά. Ακόμη, ένα επιχείρημα είναι ότι τα ποδήλατα απευθύνονται  σε μικρές  και μεγάλες ηλικίες. Επίσης, το ποδήλατο είναι ένας τρόπος γυμναστικής. Αν καταργηθούν οι δρόμοι  για τα ποδήλατα, πρόκειται να αυξηθούν τα ατυχήματα με θύματα τους ίδιους τους ποδηλάτες. Πιστεύουν, ακόμη, πως το ποδήλατο είναι ένας τρόπος ανάπτυξης των οικογενειακών αλλά και φιλικών σχέσεων, αποφυγής του άγχους και καλύτερης ζωής.

Όταν οι δύο ομάδες τελείωσαν την επιχειρηματολογία τους, ήρθε η δύσκολη θέση των κριτών να ανακοινώσουν την νικήτρια ομάδα. Και στις δύο ομάδες επικρατούσε το άγχος και η αγωνία.

                                                                                                                        Βαϊρινός Αθανάσιος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *