Χρειάζονται, άραγε, οι μαθητικές κοινότητες;

Στα Εκπαιδευτήρια «Ο Απόστολος Παύλος» οι δυο ομάδες, της Κυβέρνησης «Τεχνίτριες του λόγου» και της Αντιπολίτευσης «Δεινοί Συζητηταί» ήρθαν σε αντιπαράθεση για να εκφράσουν την άποψή τους σχετικά με το αν πρέπει οι μαθητικές κοινότητες (πενταμελή και δεκαπενταμελή συμβούλια) να καταργηθούν.

Οι «Τεχνίτριες του λόγου» υποστήριξαν ότι οι μαθητικές κοινότητες πρέπει να καταργηθούν. Ανέφεραν, αρχικά, πως τις περισσότερες φορές εκλέγονται άτομα που δεν έχουν την ικανότητα να κατευθύνουν το δεκαπενταμελές. Επίσης, απευθύνονται στα άτομα τα οποία ψηφίζουν τους φίλους τους μόνο και μόνο για να μην σημειωθεί κάποια αναταραχή ανάμεσα στην φιλία τους, άσχετα αν είναι πραγματικά ικανοί. Πρόσθεσαν, επίσης, πως τα καθήκοντα των παιδιών που είναι μέλη του δεκαπενταμελούς, χάνουν σημαντικές ώρες μαθήματος στις οποίες θα μπορούσαν να μάθουν πολλά καινούρια πράγματα.

Οι  «Δεινοί συζητηταί»,  από την άλλη πλευρά, υποστήριξαν πως πρέπει να παραμείνουν οι μαθητικές κοινότητες. Και αυτό γιατί πιστεύουν πως αν δεν ήταν σε ισχύ τα μαθητικά συμβούλια θα υπήρχε χάος. Ακόμη, επισήμαναν πως πολλά άτομα που μπορούν να συμμετέχουν σε πολιτικά θέματα,  μπορούν να κατορθώσουν πολλά στο μέλλον, οπότε  πρέπει να ασχολούνται από μικροί για να έχουν εμπειρία.

Μετά τις διαφωνίες ανάμεσα στις δύο ομάδες, οι κριτές βρέθηκαν στη δύσκολη θέση να επιλέξουν τον νικητή.

Βαϊρινός Αθανάσιος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *