«Άνθρωποι με αληθινές δεξιότητες: αυτόφωτοι, ολοκληρωμένοι, προωθούν το κοινό καλό»

Σήμερα, Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, στα Εκπαιδευτήρια «Ο Απόστολος Παύλος» πραγματοποιήθηκαν οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης «Μαθητές Αγορητές». Με θέμα «Τα τηλεοπτικά ριαλιτι σόου αποτελούν μέσο ανάδειξης  δεξιοτήτων των συμμετεχόντων», η ομάδα της Κυβέρνησης «Ομαδικότητα 0» ανταγωνίστηκε με την ομάδα της Αντιπολίτευσης «Παιανίες Ρήτορες».

Αρχικά, ο πρώτος ομιλητής έδωσε τον ορισμό της λέξης «ριάλιτι». Η λογομαχία ξεκίνησε όταν η Αντιπολίτευση δήλωσε πως οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε τέτοιου είδους σόου είναι «ψεύτικοι χαρακτήρες», καθώς η παραγωγή τους «ντύνει» με ένα πλαστό προσωπείο, με σκοπό την αύξηση της τηλεθέασης. Έτσι, προκειμένου να υπερασπιστούν τη θέση τους, η κυβέρνηση χρησιμοποίησε το επιχείρημα ότι δεν έχει σημασία το γεγονός αν οι  δεξιότητες δεν είναι αληθινές, αφού, όπως και να έχει προβάλλονται δημοσίως. Επίσης, η Αντιπολίτευση υποστήριξε ότι οι άνθρωποι που βγαίνουν από αυτά τα σόου ξεχνιούνται αμέσως, διότι δεν υπάρχουν αληθινές δεξιότητες. Το επιχείρημα αυτό προκάλεσε την αντίδραση των μελών της ομάδας της Κυβέρνησης, οι οποίοι απάντησαν αναφέροντας ότι δεν μας ενδιαφέρει τι θα κάνουν στην μετέπειτα ζωή τους.

Όταν ήρθε η σειρά του τρίτου ομιλητή να αντικρούσει τα επιχειρήματα της Κυβέρνησης, άρχισε να σχολιάζει και να παρατηρεί ότι η Αντιπολίτευση είχε βγει εκτός θέματος. Σημείωσε πως δεν έχει σημασία αν οι δεξιότητες είναι αληθινές ή αν τα είδωλα που προβάλλονται, δεν προσφέρουν κάτι ωφέλιμο στη κοινωνία. Ένα φλέγων  ζήτημα, επίσης, υπήρξε ο σκοπός που γίνονται τα ριάλιτι σόου και τον μεγάλο αριθμό των ανθρώπων που συμμετέχουν σ’ αυτά.  Έτσι, η Αντιπολίτευση υποστήριξε απόλυτα ότι τα σόου αυτά αλλά και η συμμετοχή σ’ αυτά, γίνονται με σκοπό το κέρδος.  Αντίθετα, η Κυβέρνηση αναγνώρισε πως είναι πιθανόν να ισχύει σε κάποιες περιπτώσεις αλλά δεν έχει σημασία όσον αφορά το θέμα τους.

Σε διάρκεια 50 λεπτών, μέσω των επιχειρημάτων και των ερωτήσεων τους και οι δύο ομάδες απέδειξαν τον κόπο και τη προετοιμασία τους. Αναμένουμε, λοιπόν, τα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν στο τέλος της ημέρας.

Δοξάκη Μαρία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *