Πρέπει να υπάρχουν ποδηλατοδρόμοι;

Σήμερα, Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, στα Εκπαιδευτήρια «Ο Απόστολος Παύλος», δύο ομάδες, η  Κυβέρνηση «Γνώθι σαυτόν» και η Αντιπολίτευση «Δράμα-για-ρήτορες» είχαν ως θέμα «Οι πόλεις δεν πρέπει να έχουν ποδηλατοδρόμο».

Η Κυβέρνηση ή αλλιώς «Γνώθι σαυτόν» , υποστήριξε ότι δεν συμφωνεί στο να υπάρχουν  ποδηλατοδρόμοι, διότι θεωρεί πως σπαταλούνται  άσκοπα χρήματα για την κατασκευή τους και εμποδίζουν την κίνηση. Επίσης, δεν το θεωρούν χρήσιμο επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν κάποιο άλλο μέσο μεταφοράς, όπως για παράδειγμα το αυτοκίνητο ή το λεωφορείο. Παράλληλα, αναφέρει ότι το ποδήλατο δεν είναι το μόνο φιλικό μέσο για το περιβάλλον. Ταυτόχρονα, υποστήριξαν ότι με τα συγκεκριμένα χρήματα που σπαταλούνται για να δημιουργηθούν ποδηλατοδρόμοι, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κάποιο άλλο έργο που να χρειάζεται πιο πολύ από έναν ποδηλατοδρόμο. Τέλος, αναφέρθηκε πως με τους ποδηλατοδρόμους θα υπάρχει έλλειψη χώρου σε μια πόλη, κωμόπολη ή χωριό.

 Η Αντιπολίτευση «Δράμα-για-ρήτορεςς», υποστήριξε ότι συμφωνούν στο να υπάρχουν ποδηλατοδρόμοι, καθώς αποτελεί ένα κοινωνικό έργο, είναι φιλικά προς το περιβάλλον, δεν προκαλούν ηχορύπανση εν αντιθέσει με τα αυτοκίνητα. Επιπρόσθετα, παρακινεί τους ανθρώπους να δραστηριοποιηθούν με αποτέλεσμα να βγαίνουν από το σπίτι τους και να αθλούνται περισσότερο.  Επιπλέον, οι αθλητές που ασχολούνται με την ποδηλασία μπορούν να έχουν πιο εύκολη πρόσβαση σε έναν ποδηλατοδρόμο. Ακόμα, με την ποδηλασία έχει διαπιστωθεί πως ο άνθρωπος ξεπερνάει το άγχος και την κούραση. Η Αντιπολίτευση επισήμανε, παράλληλα, ότι ο ποδηλατοδρόμος δεν ανήκει μόνο στους αθλητές, αλλά και στους καθημερινούς πολίτες. Τέλος, τόνισαν πως με την δημιουργία ποδηλατοδρόμων  μειώνονται οι θάνατοι.

Οι τοποθετήσεις και από τις δύο μεριές ήταν άρτια τοποθετημένες και ξεκάθαρες, ενώ έδωσαν μια πλήρης εικόνα των απόψεων τους. Η ομάδα της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης  συνεργάστηκαν  στο πλαίσιο δημοκρατικών θεσμών και ήρεμου διαλόγου.

Ερίσα Λέκα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *