Παράλογοι λόγοι: Πρέπει να υπάρχουν μαθητικές κοινότητες και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, στα Εκπαιδευτήρια «Ο Απόστολος  Παύλος», στο πλαίσιο των Πανελλήνιων Μαθητικών Αγώνων Ρητορικής Τέχνης «Μαθητές Αγορητές», η  Κυβέρνηση «Βαρβάκειο Ι» και η Αντιπολίτευση « Παράλογοι  Λόγοι είχαν για θέμα προς επιχειρηματολογία «Οι μαθητικές κοινότητες  πρέπει να καταργηθούν».

Η  Κυβέρνηση, αρχικά, υποστήριξε  ότι  πρέπει  να καταργηθεί  το 15μελές  και, αντίστοιχα, το 5μελές συμβούλιο, διότι οι μαθητές δεν έχουν την απαραίτητη ωριμότητα και κρίση για να επιλέξουν τους σωστούς αντιπροσώπους τους. Επίσης, ανέφεραν πως  μερικοί  μαθητές  δωροδοκούν και πιέζουν τους συμμαθητές τους για να τους δώσουν την ψήφο τους. Επομένως, οι μαθητές δεν ψηφίζουν αντικειμενικά, όπως θα έπρεπε. Επιπλέον, δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία, ούτε αρετές.

Οι «Παράλογοι λόγοι», από την άλλη πλευρά υποστήριξαν ότι πρέπει να υπάρχουν μαθητικές κοινότητες και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Επιπλέον, τόνισαν ότι καλλιεργείτε η κρίση και η δημιουργικότητα των μαθητών και με τον ίδιο τρόπο, όταν  ενηλικιωθούν, θα αντιμετωπίζουν τα πράγματα στον έξω κόσμο, επειδή το σχολείο είναι η μικρογραφία της κοινωνίας. Πρόσθεσαν, επίσης, πως οι μαθητές  μπορούν να δείξουν τις ικανότητες και τις δυνατότητες τους. Ο μαθητής μαθαίνει να δέχεται όλες τις απόψεις και τις γνώμες των υπόλοιπων ανθρώπων, να πειθαρχείται και να συμμετέχει ενεργά σε ότι του ζητηθεί. Τέλος, ειπώθηκε από την Αντιπολίτευση , ότι οι μαθητές θα νιώθουν ασφαλείς με την επιλογή της ψήφου τους.

Ερίσα Λέκα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *