Ρήτορες 21ου αιώνα VS Συνεννόηση Φιλοθέη

Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 διεξήχθησαν οι 2οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης «Μαθητές Αγορητές» στα Εκπαιδευτήρια «Ο Απόστολος Παύλος». Η ομάδα της Κυβέρνησης «Ρήτορες 21ου αιώνα» και της Αντιπολίτευσης «Συνεννόηση Φιλοθέη» προχώρησαν στη διαδικασία προβολής των επιχειρημάτων τους σχετικά με το θέμα «Τα τηλεοπτικά ριάλιτι σόου αποτελούν μέσο ανάδειξης των συμμετεχόντων».

Στο βήμα ανέβηκε η πρώτη ομιλήτρια, Αθανασία Σπάνου, από την Κυβέρνηση, αναλύοντας την έννοια «ριάλιτι». Στη συνέχεια, εξέφρασε τα επιχειρήματα της ομάδας της, αναφέροντας τους τρόπους διάκρισης των ταλέντων και των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων. Την ροή της επιχειρηματολογίας της, διέκοψε με ερώτησή του μέλος της Αντιπολίτευσης εκφράζοντας την απορία τους σχετικά με το πως οι άνθρωποι περιορίζονται και δεν δείχνουν τον πραγματικό τους εαυτό. Η ομιλήτρια απάντησε «πως είναι προσωπική επιλογή του καθενός και οι ίδιοι γνωρίζουν τι πραγματικά θέλουν». Αργότερα, στο βήμα ανέβηκε η Ελένη Κοντοκιώτη ξεκινώντας με την αντίκρουση των επιχειρημάτων που είχαν ειπωθεί και, αργότερα, συνέχισε με τα επιχειρήματα της ομάδας της. Πρώτα από όλα, ανέφερε ότι οι διαγωνιζόμενοι δεν μπορούν να αναδείξουν τα ταλέντα τους και μπαίνουν μέσα στο παιχνίδι για να αποκομίσουν δημοσιότητα στο πρόσωπό τους, έστω και για λίγο. Μετά το λόγο πήρε η Μαρία Κατσάνη και ισχυρίστηκε ότι μέσα στα ριάλιτι οι άνθρωποι επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν και με αυτό τον τρόπο φαίνεται ο πραγματικός τους χαρακτήρας. Ακόμη, το τελευταίο επιχείρημα της,  η εριστικότητα, που δείχνει τον δυναμισμό των ατόμων μέσα στο παιχνίδι, ήταν τροφή για μία ερώτηση της Αντιπολίτευσης. Η προαναφερθείσασα ομιλήτρια απάντησε «πως έτσι φαίνεται ο χαρακτήρας των αληθινών παικτών». Τέλος, οι δύο τελευταίοι αγορητές έκαναν σύνοψη των επιχειρημάτων τους και αναφέρθηκαν σε σημαντικά σημεία αυτών.

Κλείνοντας, ήταν ένας αγώνας γεμάτος επιχειρήματα, όπως είπαν άλλωστε και οι κριτές. Και οι δύο ομάδες ήταν υπέροχες και άξιζαν τη νίκη.

Κουντούδη Ελένη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *