Τεχνίτριες του λόγου: «Εκτός από τους εαυτούς μας προστατεύουμε και το ίδιο το περιβάλλον»

Οι  Πανελλήνιοι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης «Μαθητές Αγορητές» συνεχίζονται στα Εκπαιδευτήρια «Ο Απόστολος Παύλος» με θέμα «Οι πόλεις δεν πρέπει να έχουν ποδηλατοδρόμους» κατά τον τρίτο γύρο. Οι δυο ομάδες, της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης άρχισαν δυναμικά να εκφράζουν τη γνώμη τους με επιχειρήματα ώστε να καταφέρουν να αναδειχθούν νικητές.

Η πρώτη ομάδα, η Αντιπολίτευση «Τεχνίτριες του λόγου», ήταν υποστηρικτές της θετικής πλευράς του θέματος, δηλαδή, της ύπαρξης ποδηλατοδρόμων στις πόλεις. Αρχικά, ανέφεραν ότι χωρίς τους ποδηλατοδρόμους  αυξάνεται ο αριθμός των ατυχημάτων μεταξύ των οδηγών των αυτοκινήτων και των ποδηλάτων. Έτσι, οι άνθρωποι με την χρήση των ποδηλατοδρόμων δεν θα ανησυχούν  για το αν θα χάσουν την ζωή τους κατά την διάρκεια της οδήγησης, γιατί η ασφάλεια των πολιτών είναι πάνω από όλα. Είναι προτιμότερο, επίσης, το κράτος να ξοδέψει  χρήματα για τους ποδηλατοδρόμους  πάρα για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη, που ίσως δεν θα ήταν και τόσο χρήσιμη (π.χ. πλατείες, πάρκα). «Εκτός, όμως,  από τους εαυτούς μας προστατεύουμε  και  το ίδιο το περιβάλλον, γιατί δεν μολύνεται με τα καυσαέρια  των αυτοκινήτων».

Η δεύτερη ομάδα, η Κυβέρνηση «Λογοτεχνίτες», υποστήριξαν ότι η κατασκευή ποδηλατοδρόμων σε κάθε μέρος της πόλης, ιδιαίτερα σε μεγαλύτερες περιοχές (π.χ. Αθήνα), αποτελεί τεράστιο οικονομικό πρόβλημα. «Βλέπουμε στην καθημερινότητα πολλά άτομα να οδηγούν το ποδήλατό τους σε αυτοκινητόδρομους και δεν υπήρξαν ατυχήματα,  όποτε δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης των ποδηλατοδρόμων και το κράτος δεν χρειάζεται να δαπανήσει τόσα  χρήματα» τόνισε αγορητής της Αντιπολίτευσης. Επίσης, ανέφεραν ότι η κατασκευή των ποδηλατοδρόμων ίσως οδηγήσει σε νέα ατυχήματα, γιατί το κλείσιμο των  δρόμων θα δημιουργήσει προβλήματα κυκλοφορίας. Επιπλέον, με την λογική ότι πρέπει να κατασκευαστούν ποδηλατοδρόμοι, θα ήταν καλό να κατασκευαστούν δρόμοι και για όλα τα μέσα (πχ μηχανές). Ενώ, το να έχουν οι πόλεις ποδηλατοδρόμους οδηγεί στην ανοικοδόμηση.

Ένας πολύ δυναμικός αγώνας έλαβε τέλος με τους αγορητές να είναι πολύ καλοί. Η τελική απόφαση θα γνωστοποιηθεί την επόμενη μέρα.

Κουρκουτμάνου Ελένη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *