Οι πόλεις δεν πρέπει να έχουν ποδηλατοδρόμους

Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 διεξήχθησαν οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης «Μαθητές Αγορητές». Κατά τη διάρκεια του τρίτου γύρου , οι δύο ομάδες της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης εξέφρασαν ανοιχτά την γνώμη τους για το θέμα των ποδηλατοδρόμων στις πόλεις.

Αρχικά, η Κυβέρνηση ανέφερε την έντονη ύπαρξη μποτιλιαρίσματος και ότι ένας πιο εύκολος τρόπος μετακίνησης είναι το ποδήλατο, που βοηθά τη σωματική υγεία και την ποιότητα ζωής. Επίσης, οι περισσότεροι Έλληνες προτιμούν την μετακίνηση με τα αυτοκίνητά τους με αποτέλεσμα τη μόλυνση του περιβάλλοντος, δηλαδή, την οικολογική καταστροφή και την τρύπα του όζοντος. Με άλλα λόγια, κάνοντας ποδήλατο μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τις περιπτώσεις μόλυνσης .

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Αντιπολίτευσης τόνισε ότι οι ποδηλατοδρόμοι είναι μεγάλοι και μπορούν να αποβούν μοιραίοι για τους οδηγούς. Δεύτερον, επιβαρύνουν το υπάρχον κυκλοφοριακό πρόβλημα, δεν ωφελεί το κράτος να κάνει μια τόσο μεγάλη σπατάλη και ,ειδικότερα, στην κρίση που βυθίζει την χώρα μας. Αρκετές φορές, επίσης, επικίνδυνοι ποδηλατοδρόμοι βρίσκονται κοντά στην λωρίδα των αυτοκίνητων  με αποτέλεσμα να γίνονται συχνά ατυχήματα. Επιπρόσθετα, θα μπορούσαν να σωθούν ζωές εάν οι ποδηλατοδρόμοι ήταν σωστά τοποθετημένοι και φτιαγμένοι. Μαρία Σίσκου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *