Τα ριάλιτι σόου επίκεντρο της συζήτηση

Σήμερα, Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκαν οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης «Μαθητές Αγορητές». Το θέμα προς συζήτηση ήταν «Τα τηλεοπτικά ριάλιτι σόου αποτελούν μέσο δεξιότητας των συμμετεχόντων».

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, υποστήριξε ότι οι διαγωνιζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να εξελίξουν ή να ανακαλύψουν τις δεξιότητες τους. Επίσης, ανέφεραν ότι η συμμετοχή σε τηλεοπτικά προγράμματα είναι μια ευκαιρία για κάποιους που δεν είχαν τη δυνατότητα να αναπτύξουν μια δεξιότητα για οικονομικούς, κυρίως, λόγους.

Αντίθετα, η Αντιπολίτευση επισήμανε ότι οι οργανωτές δεν ενδιαφέρονται για τους διαγωνιζόμενους. Επιπλέον, τόνισε πως οι οργανωτές τέτοιου είδους προγραμμάτων,  προβάλουν τον υπερκαταναλωτισμό  για δικό τους όφελος με την Κυβέρνηση να απαντάει πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς αν ήθελαν να τους εκμεταλλευτούν δεν θα τους επέλεγαν για προβολή. Επιπρόσθετα, ισχυρίστηκαν ότι οι διαγωνιζόμενοι δείχνουν τον αληθινό τους χαρακτήρα .

Η Αντιπολίτευση, ακόμα, υποστήριξε ότι ο άνθρωπος αλλάζει όταν μπαίνουν στη μέση τα χρήματα και, ίσως, να κάνει τα πάντα για αυτό, όπως να προσποιηθεί. Υποστήριξε, επίσης, ότι όλη αυτή η δημοσιότητα δεν βοηθήσει τους συμμετέχοντες γιατί κρατάει πολύ μικρό χρονικό διάστημα. «Οι περισσότεροι διαγωνιζόμενοι κατευθύνονται από την παράγωγη επειδή έχουν κάποιο μέσον». Η Κυβέρνηση απάντησε πως όταν κάποιος είναι σε ένα μέρος για μεγάλο χρονικό διάστημα του είναι δύσκολο να προσποιηθεί, ενώ, τα ριάλιτι σόου δίνουν σε παιδιά και εφήβους λάθος ιδανικά και πρότυπα.

Μαρία Τσατσαγιάννη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *