Αγορητές της Χαλκίδας: «Τα ριάλιτι σόου είναι για άτομα χαμηλού νοητικού επιπέδου»

Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκαν οι 2οι  Πανελλήνιοι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης «Μαθητές Αγορητές» στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων «Ο Απόστολος Παύλος». Οι δύο ομάδες, της Κυβέρνησης «Αγορητές της Χαλκίδας» και της Αντιπολίτευσης «Βαρβάκειο Ι»κλήθηκαν να επιχειρηματολογήσουν σχετικά με το θέμα «Τα τηλεοπτικά ριάλιτι  σόου αποτελούν μέσο ανάδειξης δεξιοτήτων των συμμετεχόντων» . Οι αγορητές της Κυβέρνησης ήταν ο Μετλάρης  Γεώργιος, ο Κυριαζής Ανδρέας και ο Κωνσταντινίδης  Βασίλης. Ενώ, η Αντιπολίτευση εκπροσωπούνταν από την Πλακιτσή Ηλέκτρα, τη Χατζηευθιμιάδη Σοφία και τημ Καρπούζη Κατερίνα.

Τα επιχειρήματα, αρχικά, της Κυβέρνησης σχετικά με το θέμα που τους δόθηκε ήταν ποικίλα. Πιο αναλυτικά, τόνισαν πως τα  τηλεοπτικά ριάλιτι είναι  ένα μέσο προβολής εικόνας και ήχου, όπως και ανάδειξης των δεξιοτήτων  του ατόμου. Επιπλέον, με την προβολή αυτών των στοιχείων του χαρακτήρα τους, πολλοί τηλεθεατές ταυτίζονται δημιουργώντας  πρότυπα. Επίσης, οι συμμετέχοντες στα ριάλιτι σόου κοινωνικοποιούνται και γίνεται καλύτερη η διαβίωση με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Ένα άλλο επιχείρημα τους ήταν ότι παίρνοντας μέρος σε ένα ριάλιτι σόου, οι συμμετέχοντες προβάλλουν τον εαυτό τους και τις ικανότητες τους  για μια καλύτερη ζωή, καθώς τους προσφέρουν μια καλή  επαγγελματική αποκατάσταση.  Πρόσθεσαν, ακόμα, ότι τα ριάλιτι σόου είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας.

Οι «Αγορητές  της  Χαλκίδας», από την άλλη πλευρά, απάντησαν στις θέσεις της προηγούμενης  ομάδας,  λέγοντας ότι η πραγματικότητα διαφέρει μπροστά και πίσω από τις κάμερες,  γιατί οι εικόνες σκηνοθετούνται. Με άλλα λόγια,  δεν προβάλουν  τον αληθινό χαρακτήρα των συμμετεχόντων, επειδή μοντάρονται  από πριν τα πλάνα με την παραγωγή να θέλει να προκαλέσει εντάσεις στοχεύοντας σε ένα μεγαλύτερο κοινό. «Τα ριάλιτι σόου είναι για άτομα χαμηλού νοητικού επιπέδου» ανέφεραν «και δεν βοηθούν στην ανάπτυξη του ανθρώπου μην έχοντας ποιότητα στο περιεχόμενό τους».

Με αγωνία περιμένουμε τους τελικούς που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 3 Μαρτίου, όπου θα μάθουμε τη νικητήρια ομάδα!

Δήμητρα Παπαδοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *