Είναι οι συμμετέχοντες του «ριάλιτι» έρμαια του καναλιού;

Το Σάββατο (2/3/2019) στα  εκπαιδευτήρια «Ο Απόστολος Παύλος» πραγματοποιήθηκαν αγώνες ρητορικής. Κατά τη δεύτερη φάση, στην αίθουσα 207 το θέμα ήταν «Τα τηλεοπτικά ριάλιτι σόου  αποτελούν μέσο απόδειξης δεξιοτήτων». Η ομάδα της Κυβέρνησης με όνομα «Στεντόρες φωνές» και της Αντιπολίτευσής με όνομα «Δανοί Συζήτου» έπρεπε να θέσουν τα επιχειρήματα τους.

Αρχικά  η πρόεδρος της Κυβέρνησης πηρέ τον λόγο και έδωσε έναν σύντομο ορισμό της λέξης «ριάλιτι». Έπειτα, έθεσε επιχειρήματα, υποστηρίζοντας πως είναι μια μοναδική εμπειρία σε όσους δεν έχουν οικονομική ευκαιρία στο να προσεγγίζουν ανθρώπους του επαγγέλματος. Συνεχίζοντας, είπε πως  πλέον δεν συγκαταλέγουν αισχρό περιεχόμενο και η συμμετοχή τους βοηθάει στην αναγνώριση και  στην αυτοπεποίθηση τους. Από την άλλη, ο πρόεδρος της Αντιπολίτευσης υποστήριξε πως το ριάλιτι δείχνει την ζωή ενός απαίδευτου ανθρώπου και πως η αντίπαλη ομάδα το μπέρδευε με το τάλεντ σόου. Επιπλέον, ανέφερε πως ένας άνθρωπος με ταλέντο θα αναγνωριστεί με σωστό τρόπο, δηλαδή μέσα από διαγωνισμούς και διακρίσεις και όχι σαν προϊόν εκμετάλλευσης για τα ποσοστά του καναλιού. Συνέχισε δίνοντας λόγο για μια στυμμένη πραγματικότητα.

 Ανεβαίνοντας στο βήμα ο 2ος ομιλητής της Κυβέρνησης, πρόσκρουσε τα επιχειρήματα προσθέτοντας πως δεν νοιάζει τον κόσμο η πνευματική καλλιέργεια αλλά η ψυχαγωγία. Η επόμενη ομιλήτρια της ομάδας «δανοί συζήτου» πρόσθεσε επιπλέον επιχειρήματα όπως ότι δημιουργούν ανταγωνισμό, το παρακάνουν δείχνοντας στιγμιότυπα που είναι απαράδεκτα, καθώς και ότι το κοινό δε είναι σε θέση να κρίνει αλλά να σχολιάσει με αποτέλεσμα να χαθεί η δεξιότητα που ίσως είχε. Μετέπειτα, σηκώθηκε ο 3ος ομιλητής της Κυβέρνησης επαναλαμβάνοντας πράγματα που είχαν ειπωθεί με αποτέλεσμα να δώσει τροφή στο 3ο συνομιλητή της άλλης ομάδας σχολιάζοντας το.

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια, καθώς οι αγορητές  έθεσαν πολλοί εύστοχα επιχειρήματα, φάνηκε ο κόπος των παιδιών αλλά και το πλούσιο λόγιο λεξιλόγιο τους  που κρατούσαν μέσα τους. 

Πελαγία Σακελλάρη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *