Ρήτορες 21ου αιώνα VS Συνεννόηση Φιλοθέη

Σήμερα και αύριο, 2 και 3 Μαρτίου διεξάγονται οι 2οι μαθητικοί ρητορικοί αγώνες, στα εκπαιδευτήρια «Ο Απόστολος Παύλος». Η ομάδα της Κυβέρνησης (Ρήτορες 21ου αιώνα) και της Αντιπολίτευσης (Συνεννόηση Φιλοθέη) προχώρησαν στη διαδικασία προβολής των επιχειρημάτων τους σχετικά με το θέμα «Τα τηλεοπτικά ριάλιτι σόου αποτελούν μέσον ανάδειξης των συμμετεχόντων». Μετά την ανακοίνωση του θέματος, οι εκκολαπτόμενοι αγορητές σκέφτηκαν τα επιχειρήματα που θα προβάλλουν κατά τη διάρκεια της αγόρευσης.               

Στο βήμα ανέβηκε η πρώτη ομιλήτρια, Αθανασία Σπάνου, από την Κυβέρνηση αναλύοντας την έννοια «ριάλιτι». Στη συνέχεια, εξέφρασε τα επιχειρήματα της ομάδας της, αναφέροντας τους τρόπους διάκρισης των ταλέντων και των δεξιοτήτων τους. Την ροή της επιχειρηματολογίας της, διέκοψε με ερώτησή του μέλος Αντιπολίτευσης εκφράζοντας την απορία τους σχετικά με το πως θεωρείται ότι οι άνθρωποι περιορίζονται και δεν δείχνουν τον πραγματικό τους εαυτό. Η ομιλήτρια απάντησε «πως είναι προσωπική επιλογή του καθενός και οι ίδιοι γνωρίζουν τι πραγματικά θέλουν». Αργότερα, στο βήμα ανέβηκε η Ελένη Κοντοκιώτη ξεκινώντας με την αντίκρουση των επιχειρημάτων που είχαν ειπωθεί ενώ μετά, συνέχισε με τα επιχειρήματα της ομάδας της. Πρώτα από όλα, ανέφερε ότι οι διαγωνιζόμενοι δεν μπορούν να αναδείξουν τα ταλέντα τους και μπαίνουν μέσα στο παιχνίδι για να αποκομίσουν δημοσιότητα στο πρόσωπό τους, έστω και για λίγο. Μετά το τέλος της ομιλίας της, η Μαρία Κατσάνη πήρε το λόγο  και ισχυρίστηκε ότι μέσα στα ριάλιτι οι άνθρωποι επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν και με αυτό τον τρόπο φαίνεται ο πραγματικός τους χαρακτήρας. Ακόμη, το τελευταίο επιχείρημα της,  η εριστικότητα, που δείχνει τον δυναμισμό των ατόμων μέσα στο παιχνίδι, ήταν τροφή για μία ερώτηση της Αντιπολίτευσης. Η προαναφερθείσας ομιλήτρια απάντησε «πως έτσι φαίνεται ο χαρακτήρας των «αληθινών» παικτών». Τα επιχειρήματα των δύο ομάδων κινήθηκαν στο ίδιο πνεύμα. Στο τέλος, οι δύο τελευταίοι αγορητές έκαναν σύνοψη των επιχειρημάτων τους και αναφέρθηκαν σε σημαντικά σημεία αυτών.

Κλείνοντας, ήταν ένας αγώνας γεμάτος επιχειρήματα όπως είπαν άλλωστε και οι κριτές. Και οι δύο ομάδες ήταν υπέροχες και άξιζαν την νίκη.

Κουντούδη Ελένη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *