Θα υπάρχουν ποδηλατόδρομοι στο μέλλον;

Στο σχολείο «Απόστολος Παύλος» ήρθαν δύο ομάδες σε αντιπαράθεση για να εκφράσουν την άποψή τους σχετικά με το θέμα «Οι πόλεις δεν πρέπει να έχουν ποδηλατοδρόμους» . Από την μία πλευρά βρίσκονται οι «Λαλίστατοι» ενώ από την άλλη οι «Έλλογοι I».

Η ομάδα «Λαλίστατοι» ανέφεραν  πως οι ποδηλατοδρόμοι πρέπει να καταργηθούν για τους εξής λόγους: υποστηρίζουν την άποψη πως οι δρόμοι αυτοί είναι πολύ ακριβοί και ότι με τα χρήματα που θα χρησιμοποιούσαν για την κατασκευή τους, το κράτος θα μπορούσε να πραγματοποιήσει  πολλά άλλα σημαντικότερα έργα. Επίσης, τόνισαν  πως όλοι οι άνθρωποι δείχνουν αδιαφορία για τους δρόμους του είδους αυτού. Ακόμη, καλύπτουν μεγαλύτερη επιφάνεια και αυτό είναι πρόβλημα για τους πεζούς.

Όμως, η ομάδα «Έλλογοι Ι» είναι εντελώς αντίθετη με αυτό. Υποστηρίζουν με πολλά επιχειρήματα πως οι ποδηλατοδρόμοι δεν χρειάζονται μεγάλα κεφάλαια από το κράτος και ότι είναι φθηνό έργο σχετικά. Ακόμη, ένα επιχείρημα είναι ότι τα ποδήλατα απευθύνονται  σε μικρές  και μεγάλες ηλικίες. Επίσης, το ποδήλατο είναι ένας τρόπος γυμναστικής. Αν καταργηθούν οι δρόμοι  για τα ποδήλατα, πρόκειται να αυξηθούν τα ατυχήματα με θύματα τους ίδιους τους ποδηλάτες. Πιστεύουν, ακόμη, πως το ποδήλατο είναι ένας τρόπος ανάπτυξης των οικογενειακών αλλά και φιλικών σχέσεων, ένας τρόπος για να αποφεύγουμε το άγχος καθώς και ένας τρόπος καλύτερης ζωής.

Όταν οι δύο ομάδες τελείωσαν την επιχειρηματολογία τους, ήρθε η δύσκολη θέση των κριτών να ανακοινώσουν την νικήτρια ομάδα. Και στις δύο ομάδες επικρατούσε το άγχος και η αγωνία. Ποιος νίκησε άραγε; Εσείς ποιος θα θέλατε να νικήσει;

Βαϊρινός Αθανάσιος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *