Χρειάζονται πράγματι οι μαθητικές κοινότητες;

Στο σχολείο «Απόστολος Παύλος» έχουν έρθει  σήμερα, 2/3/2019, αντιμέτωπες δύο ομάδες. Από την μία πλευρά βρίσκονται οι  «Τεχνίτριες του λόγου» ενώ από την άλλη πλευρά έχουμε την ομάδα «Δεινοί συζητηταί». Επιχειρηματολογούν  για το αν πρέπει οι μαθητικές κοινότητες (πενταμελή και δεκαπενταμελή συμβούλια) να καταργηθούν.

Οι «Τεχνίτριες του λόγου» υποστηρίζουν πως, οι μαθητικές κοινότητες πρέπει να καταργηθούν. Τα επιχειρήματά τους είναι τα εξής: πιστεύουν πως τις περισσότερες φορές εκλέγονται άτομα που δεν έχουν την ικανότητα να κατευθύνουν το δεκαπενταμελές. Επίσης, απευθύνονται στα άτομα τα οποία ψηφίζουν τους φίλους τους μόνο και μόνο για να μην υπάρξει κάποια αναταραχή ανάμεσα στην φιλία τους άσχετα αν είναι πραγματικά ικανοί. Λένε πως τα καθήκοντα των παιδιών που είναι μέλη του δεκαπενταμελούς  χάνουν σημαντικές ώρες μαθήματος στις οποίες θα μπορούσαν να μάθουν πολλά καινούρια πράγματα.

Οι  «Δεινοί συζητηταί» από την άλλη υποστηρίζουν πως, πρέπει να παραμείνουν οι μαθητικές κοινότητες. Και αυτό γιατί, πιστεύουν πως αν δεν υπήρχαν οι μαθητικές  κοινότητες θα υπήρχε χάος. Ακόμη, λένε πως πολλά άτομα που μπορούν να συμμετέχουν σε πολιτικά θέματα,  μπορούν να κατορθώσουν πολλά στο μέλλον οπότε  πρέπει να ασχολούνται από μικροί για να έχουν εμπειρία.

Μετά τις διαφωνίες ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες οι κριτές βρέθηκαν στη πολύ δύσκολη θέση να επιλέξουν τον νικητή. Ποια ομάδα νίκησε στον σημερινό ρητορικό αγώνα; Εσείς ποια λέτε;

                                                                                                  ΒΑΪΡΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *