Ποδηλατόδρομοι ή μήπως όχι;

Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 στα εκπαιδευτήρια «Ο Απόστολος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη τελέστηκαν οι Ρητορικοί αγώνες στους όποιους η κυβέρνηση «Δημοσθένους Επίγονοι» και Η αντιπολίτευση « Ευρωπαϊκό μέλλον » είχαν κληθεί να καλύψουν με εύλογα επιχειρήματα το θέμα « Οι πόλεις δεν πρέπει να έχουν ποδηλατοδρόμους».

Αρχικά, ο πρώτος ομιλητής της κυβέρνησης έδωσε τον ορισμό του «ποδηλατοδρόμου» και στην συνέχεια ανέφερε τα επιχειρήματα της ομάδας του λέγοντας ότι για την συντήρηση των ποδηλατοδρόμων χρειάζονται πολλά χρήματα τα όποια πρέπει να διατεθούν στη συντήρηση σημαντικότερων έργων όπως τα νοσοκομεία. Επιπλέον, με την δημιουργία ποδηλατοδρόμων θα υπάρχει συνωστισμός με αποτέλεσμα να προκαλούνται ατυχήματα. Ο πρώτος ομιλητής, από την άλλη πλευρά,  της αντιπολίτευσης αντέκρουσε με ολοκληρωμένα επιχειρήματα την άποψη της κυβέρνησης αναπτύσσοντας τα επιχειρήματα της δικής του ομάδας υποστηρίζοντας ότι το ποδήλατο είναι ένας τρόπος άθλησης .

Ο δεύτερος ομιλητής της κυβέρνησης εξέφρασε την διαφωνία του με την άποψη της αντιπολίτευσης και μετέπειτα επανέλαβε τα επιχειρήματα που είχε αναφέρει ο πρώτος ομιλητής της ομάδας του. Ο δεύτερος ομιλητής της αντιπολίτευσης ανέφερε ότι είναι «πολύ πιο φιλικό προς το περιβάλλον να χρησιμοποιούμε τα ποδήλατα για τις διάφορες  μετακινήσεις μας». Ακόμη, ο τελευταίος είπε ότι « είναι ένας τρόπος για να δημιουργηθεί φιλική προς το περιβάλλον συνείδηση». Τέλος τονίζει πως με την δημιουργία ποδηλατοδρόμων και, συνεπώς, με την χρήση ποδηλάτων η επικινδυνότητα στους δρόμους θα ελαττωθεί.

Ο τρίτος ομιλητής της κυβέρνησης αντικρούει τα επιχειρήματα της απέναντι ομάδας τονίζοντας ξανά ότι οι ποδηλατοδρόμοι δεν πρέπει να υπάρχουν . Το ίδιο κάνει και ο τρίτος ομιλητής της αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι ποδηλατοδρόμοι πρέπει να υπάρχουν.

Οι τελευταίοι ομιλητές των δύο ομάδων συνοψίζουν τα επιχειρήματα τους. Αναμένουμε για τα αποτελέσματα.

Βαρβάρα Κοζαΐτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *