Οι πόλεις δεν πρέπει να έχουν ποδηλατοδρόμο

Σήμερα 1η μέρα εδώ στο σχολείο «Απόστολος Παύλος» πραγματοποιήθηκαν οι ρητορικοί αγώνες. Στον Γ’ γύρο το θέμα που ασχολήθηκαν είναι  κατά πόσο πρέπει να υπάρχουν στις πόλεις  ποδηλατοδρόμοι.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι ποδηλατοδρόμοι είναι καθαρά οι δρόμοι που υπάρχουν  ποδήλατα. Για να διατηρηθεί ένας ποδηλατοδρόμος χρειάζονται χρήματα, κάτι το οποίο δεν είναι εφικτό καθώς ξοδεύονται ήδη αρκετά χρήματα σε πιο σημαντικά, κατά την γνώμη τους, έργα. Οι ποδηλατοδρόμοι μειώνουν τους δρόμους καθώς φτιάχνονται δίπλα σε πεζοδρόμια και καλύπτουν μεγάλο μέρος του δρόμου. Τον χειμώνα κινδυνεύουν ποδηλάτες από τις κακοκαιρίες. Επιπλέον οι ποδηλατοδρόμοι είναι ένας παράγοντας για την καταστροφή του περιβάλλοντος. Οι κάτοικοι συνηθίζουν να χρησιμοποιούν άλλα μέσα μεταφοράς, όπως επίσης, οι ποδηλατοδρόμοι δεν έχουν κάποια  σημασία αφού δεν χρησιμοποιούνται από πολλούς ανθρώπους .Το ποδήλατο πρέπει να είναι παράγοντας ψυχαγωγίας και όχι μέσω μεταφοράς. Πρέπει να αλλάξουμε σηματοδότες. Το ποδήλατο    δεν θα μπορέσει να είναι μέσω μεταφοράς μιας ολόκληρης οικογένειας .Είναι εποχιακό μέσω, καθώς  το χειμώνα δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις λόγω  της κακοκαιρίας.

Η ομάδα της Αντιπολίτευσης, υποστηρίζει ότι είναι πιο οικολογικά τα ποδήλατα για το περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα προάγουν ένα μήνυμα αθλητισμού. Ένας πολίτης όταν το βλέπει του δημιουργείτε η επιθυμία για ποδήλατο .Οι άνθρωποι   με αυτόν τον τρόπο αθλούνται και έτσι βελτιώνουν την σωματική και την ψυχική υγεία. Γνωρίζουμε περιπτώσεις που καταστράφηκαν δάση για την δημιουργία δρόμων .Συνεπώς, σημειώνουν πως οι ποδηλατοδρόμοι πρέπει να υπάρχουν για να έρχεται ο άνθρωπος κοντά με την φύση.  Αδιαμφισβήτητα, δεν μπορούμε να αναγκάσουμε κάποιον  να αγοράσει αυτοκίνητο και έτσι το ποδήλατο είναι ένα καλό οικονομικό μέσω. Οι ποδηλάτες πρέπει να έχουν την προσοχή του κράτους και της κοινωνίας ευρύτερα.

Αναμένουμε λοιπόν την απόφαση των κριτών και την ανάδειξη της νικήτριας ομάδας. Οι απόψεις και των δύο πλευρών ήταν ξεκάθαρες και ουσιαστικές και το αποτέλεσμα θα κριθεί στην λεπτομέρεια.

Δήμητρα Τουρτούρη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *