Οι μαθητικές κοινότητες πρέπει να καταργηθούν

1η ημέρα σήμερα στο σχολείο «Απόστολος Παύλος»  πραγματοποιήθηκαν αγώνες ρητορικής. Στον πρώτο γύρο  οι δύο ομάδες υποστήριζαν την  θέση τους με επιχειρήματα. Το θέμα  στο οποίο ασχολούνται ήταν οι μαθητικές κοινότητες  (5μελη και 15μελη) πρέπει να καταργηθούν.

Η κυβέρνηση υποστήριζε ότι οι μαθητικές κοινότητες πρέπει να καταργηθούν έμμεσα. Θεωρούν ότι οι μαθητές   είναι ανεύθυνοι και ότι δεν παίρνουν στα σοβαρά αυτό .Δεν  είναι ώριμοι για να το αντιμετωπίσουν. Πολλοί μαθητές θέλουν να κάνουν συμβούλιο για να χάσουν μάθημα και όχι για να ασχοληθούν με κάποιο σημαντικό αίτημα. Για παράδειγμα   εκδρομές. Τα μέλη παίρνουν λάθος αποφάσεις. Για αυτό θεωρούν  ότι δεν είναι ικανοί για αυτό. Οι μαθητές ψηφίζουν με βάση ποίον συμπαθούν πιο πολύ και όχι με το ποιος είναι πιο ικανός για αυτήν την θέση .Τα   παιδία που είναι σε μαθητικές κοινότητες νιώθουν ανώτερη και δεν υπάρχει ισοτιμία. Οι καθηγητές φέρονται πιο καλά στα  μέλη. Τα χρήματα που μαζεύονται από κάποια εκδήλωση δεν πηγαίνουν στο ταμείο του  σχολείο αλλά στο 15μελές .Με όλα αυτά τα επιχειρήματα θέλουν να μας πείσουν ότι θα νικήσουν. 

Η αντιπολίτευση στηρίζει ότι το σχολείο πρέπει να μάθει τρόπους στους μαθητές. Ο χρόνος που θα χαθεί θα χρησιμοποιηθεί  για κάλο σκοπό. Ο καθηγητής θα μπορεί να πάρει από κάποια άλλη ώρα και να αναπληρώσει το μάθημα. Κάποια παιδία κάνουν και ιδιαίτερα μαθήματα .Οι αποφάσεις   είναι και τον καθηγητών οπότε δεν θα γίνει κάποιο λάθος. Οι μαθητές με αυτόν τον τρόπο θα γίνουν πιο υπεύθυνοι και θα μάθουν πως λειτούργει η χώρα. Θα υποστηρίζει την γνώμη του και επίσης θα μάθουν το   εκλέγει και εκλέγεστε. Οι καθηγητές δεν κάνουν διακρίσεις .Τα χρήματα από  κάποιες εκδηλώσεις πηγαίνουν στο ταμείο του σχολείου είτε σε κάποιον φιλανθρωπικό σκοπό. Οι μαθητές δεν κάνουν συμβούλιο για να χάσουν μάθημα διότι θα μπορούσαν να βρουν κάποια άλλη δικαιολογία για  να μην κάνουν μάθημα. Για παράδειγμα να κάνουν φασαρία. Με τα επιχειρήματα τους θεωρούν ότι θα μας πείσουν.

Δήμητρα Τουρτούρη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *