«Άνθρωποι με αληθινές δεξιότητες: αυτόφωτοι, ολοκληρωμένοι, προωθούν το κοινό καλό»

Σάββατο 2 Μαρτίου 2019. Στα εκπαιδευτήρια «Ο Απόστολος Παύλος». Αίθουσα 103. Πραγματοποιήθηκαν αγώνες ρητορικής τέχνης. Με θέμα «Τα τηλεοπτικά ριαλιτι σόου αποτελούν μέσο ανάδειξης  δεξιοτήτων των συμμετεχόντων». Η ομάδα της Κυβέρνησης με όνομα «Ομαδικότητα μηδέν», ανταγωνίστηκε με την ομάδα της Αντιπολίτευσης με όνομα «Παιανιείς Ρήτορες».

  Αρχικά, ο πρώτος ομιλητής έδωσε τον ορισμό της λέξης ριαλιτι. Η λογομαχία ξεκίνησε όταν η Αντιπολίτευση δήλωσε πως οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε τέτοιου είδους σόου είναι «ψεύτικοι χαρακτήρες» καθώς η παραγωγή τους «ντύνει» με ένα πλαστό προσωπείο, με σκοπό την αύξηση της τηλεθέασης. Έτσι, προκειμένου να υπερασπιστούν τη θέση τους, η κυβέρνηση χρησιμοποίησε το επιχείρημα πως, δεν έχει σημασία το γεγονός πως αυτές η δεξιότητες δεν είναι αληθινές, αφού όπως και να έχει προβάλλονται. Καθώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν οι χαρακτήρες είναι αληθινοί ή όχι. Επίσης η Αντιπολίτευση υποστήριξε ότι οι άνθρωποι που βγαίνουν από αυτά τα σόου ξεχνιούνται αμέσως, διότι δεν υπάρχουν αληθινές δεξιότητες. Το επιχείρημα αυτό προκάλεσε την αντίδραση των μελών της ομάδας της Κυβέρνησης ,οι οποίοι απάντησαν λέγοντας πως δεν μας ενδιαφέρει τι θα κάνουν μετέπειτα ζωή τους.

  Όταν ήρθε η σειρά του τρίτου ομιλητή να αντικρούσει τα επιχειρήματα της άλλης ομάδας, άρχισε να σχολιάζει και να παρατηρεί πως η Αντιπολίτευση είχε βγει εκτός θέματος. Σημείωσε πως δεν έχει σημασία αν οι δεξιότητες είναι αληθινές ή αν τα είδωλα που προβάλλουν δεν προσφέρουν κάτι ωφέλιμο στη κοινωνία ή και αν τα μέσα αυτά αποτελούν πλαστή πραγματικότητα. Ένα φλέγων  ζήτημα, υπήρξε ο σκοπός που γίνονται τα ριαλιτι σόου και που πολλοί άνθρωποι συμμετέχουν σ’ αυτά.  Έτσι η αντιπολίτευση υποστήριξε απόλυτα πως τα σόου αυτά αλλά και η συμμετοχή σ’ αυτά, γίνονται με σκοπό το κέρδος. Αντίθετα η Κυβέρνηση, αναγνώρισε πως είναι πιθανόν να ισχύει σε κάποιες περιπτώσεις αλλά δεν έχει σημασία όσον αφορά το θέμα τους.

  Μέσα σε 50 λεπτά μέσω των επιχειρημάτων και των ερωτήσεων τους και οι δύο ομάδες απέδειξαν τον κόπο και τη προετοιμασία τους. Αναμένουμε λοιπόν τα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν στο τέλος της ημέρας.

Δοξάκη Μαρία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *