Εκπαιδευτικές προκλήσεις

Στην αίθουσα εκδηλώσεων των  εκπαιδευτήριων Απόστολός Παύλος, έγινε μια διάλεξη  από την διευθύντρια του σχολειού σχετικά με τις εκπαιδευτικές προκλήσεις.

Αρχικά μίλησε για το διεθνές σκηνικό του γρήγορα εξελισσομένου άνθρωπου. Ανέφερε την ανάπτυξη πολλαπλής νοημοσύνης σε τεχνολογικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο άλλα και πολιτιστικής νοημοσύνη καθώς ζούμε σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες. Έπειτα μίλησε για τους διαμορφωτικούς παράγοντες τις εκπαίδευσης όπως τα ευρωπαϊκά προγράμματα , τις εκπαιδευτικές τεχνικές που με την πάροδο των χρόνων έχουν αλλάξει καθώς και για τους νέους πληθυσμούς που έρχονται στην χώρα. Επιπλέον τόνισε πως η τα παιδία αποδίδουν καλύτερα όταν τους δίνονται ρολόι σε μορφή παιχνιδιού, ακόμα και τα  εκπαιδευτικά προγράμματα όπως η ρομποτική που όπως αποκάλεσε είναι η επόμενη επανάσταση. Συμπλήρωσε πως πρέπει να λέμε τα θετικά στοιχεία του μαθητή και ότι η μέθοδος της αγάπης συμβάλει σε μεγάλο ποσοστό. Ο παραγραμματισμός όπως η ρητορική και οι σωστές προσφωνήσεις, η επίλυση προβλημάτων των μαθητών παίζει επίσης τον ρόλο της. Σημαντικό ρόλο παίζει και η  ικανότητά διαλογής πληροφοριών.

Τέλος, είπε πως η αξιολόγηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι του εκπαιδευτικού και πρότεινε πειραματικές τεχνικές και αποδέσμευση της ύλης για καλύτερη απόδοση.

Πελαγία Σακελλάρη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *