Έντονες διαφωνίες και αντικρούσεις σημειώθηκαν στον Β’ Γύρο σχετικά με τα ριάλιτι σόου

Στις 2/3/19 στον χώρο των Εκπαιδευτηρίων «Απόστολος Παύλος» τελέστηκαν οι 2οι  ρητορικής αγώνες. Στον Β’ γύρο οι δύο ομάδες αγορητών, η κυβέρνηση «Τα γατόνια» και η αντιπολίτευση «Παράλογοι Λόγιοι» με επιχειρήματα προσπάθησαν να υποστηρίξουν ή να αποκρούσουν το θέμα «Τα τηλεοπτικά ριάλιτι σόου αποτελούν μέσο ανάδειξης δεξιοτήτων των συμμετεχόντων».

Ο πρώτος ομιλητής της κυβέρνησης ξεκίνησε αναφέροντας τα υπέρ των ριάλιτι σόου. Αρχικά, ανέφερε πως τα σόου αυτά αναδεικνύουν το ταλέντο τους και τους βοηθούν στην εύρεση εργασίας ενώ επίσης κατοχυρώνουν ένα καλύτερο μέλλον με περισσότερα κέρδη. Τέλος, τόνισε πως οι συμμετέχοντες οι οποίοι από μικρή ηλικία ασχολούνται με τα σόου γίνονται δημοφιλής και το κοινό τους θυμάται και μένουν στην ιστορία για πάντα. Έπειτα ο πρώτος ομιλητής της αντιπολίτευσης απέκρουσε τα επιχειρήματα της κυβέρνησης αναφέροντας τα κατά των ριάλιτι, δηλαδή τα προσωπικά προβλήματα που θα  ‘βγουν’ στην επιφάνεια ενώ παράλληλα, οι χαρακτήρες που παρουσιάζουν δεν είναι κάτι αληθινό αλλά κάτι μη πραγματικό για τα κέρδη και την τηλεθέαση αυτού του σόου.

Ο αντίλογος του δεύτερου ομιλητή της κυβέρνησης ξεκίνησε τον λόγο του αναφέροντας πως αυτά που ισχυρίζεται ο ομιλητής της αντιπολίτευσης δεν είναι ορθά και πρόσθεσε ότι πριν πάνε στα ριάλιτι δεν γνωρίζουν τις δεξιότητες τους με αποτέλεσμα όταν πάνε στο σόου να αναγνωριστούν τα ταλέντα τους. Επίσης, με την θέληση που υπάρχει μπορούν να πιέσουν τον εαυτό τους παραπάνω με την βοήθεια των θεατών. Αντίθετα, ο δεύτερος ομιλητής, απάντησε και ‘ακύρωσε’ τα επιχειρήματα της άλλης ομάδας και πρόσθεσε στα κατά της ομάδας του ότι αυτά τα σόου στοχεύουν στην εμπορευματοποίηση και όχι στις αληθινές δεξιότητες και τόνισε πως όλα βασίζονται στο κέρδος που θέλουν να αποκτήσουν τα κανάλια. Επιπλέον, σημείωσαν πως ο μόνος λόγος που συμμετέχουν είναι καθαρά για την νίκη και το χρηματικό έπαθλο. Τέλος, δόθηκε μεγάλη βάση ότι μόλις τελειώνουν από το ριάλιτι σόου βγαίνοντας έξω δεν ασχολούνται με αυτό που έκαναν μέσα στην εκπομπή.

Συνεπώς, οι ομάδες συνόψισαν τα επιχειρήματα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η κάθε μια με τον δικό της χαρακτήρα. Αναμένουμε λοιπόν, τα αποτελέσματα που θα αναδείξουν την νικήτρια ομάδα, μετά το πέρας της μέρας.

Ελένη Ιωαννίδου   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *