Πρέπει να υπάρχουν ποδηλατοδρόμοι;

Σήμερα 2/3/2019 στο σχολείο Απόστολου Παύλου, στην ομάδα Α, στην τάξη 206 υπήρξαν δύο ομάδες, η  Κυβέρνηση που ονομαζόταν «Γνώθι σαυτόν» , και η Αντιπολίτευση που ονομαζόταν «Δράμα-για-ρήτορες». Οι ομάδες είχαν ως θέμα: «Οι πόλεις δεν πρέπει να έχουν ποδηλατοδρόμο».

Η Κυβέρνηση ή αλλιώς «Γνώθι σαυτόν», υποστήριζαν ότι δεν συμφωνούν στο να υπάρχουν  ποδηλατοδρόμοι, διότι θεωρούν πως σπαταλούνται  άσκοπα χρήματα για το χτίσιμο τους, ενώ επίσης, εμποδίζουν την κίνηση, δεν το θεωρούν χρήσιμο, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν κάποιο άλλο μέσο μεταφοράς ,  όπως για παράδειγμα το αυτοκίνητο ή και το λεωφορείο . Παράλληλα, πιστεύουν πως το ποδήλατο δεν είναι το μόνο φιλικό μέσο για το περιβάλλον  ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζουν ότι με τα συγκεκριμένα χρήματα που σπαταλούνται για να δημιουργήσουν ποδηλατοδρόμους, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κάποιο άλλο έργο που να χρειάζεται πιο πολύ από έναν ποδηλατοδρόμο. Τέλος, αναφέρθηκε πως με τους ποδηλατοδρόμους θα υπάρχει έλλειψη χώρου σε μια πόλη, κωμόπολη ή χωριό.

Η Αντιπολίτευση ή αλλιώς «Δράμα-για-ρήτορεςς», υποστήριζαν ότι συμφωνούν στο να υπάρχουν ποδηλατοδρόμοι, καθώς αποτελεί ένα κοινωνικό έργο, είναι φιλικά προς το περιβάλλον, δεν προκαλούν ηχορύπανση, ενώ εν αντιθέσει με τα αυτοκίνητα που δημιουργούν πολύ ηχορύπανση. Επιπρόσθετα, προωθεί τους ανθρώπους να δραστηριοποιηθούν με αποτέλεσμα να βγαίνουν από το σπίτι τους και να αθλούνται και να μην υπάρχει τόσο μεγάλο ποσοστό της παχυσαρκίας στην Ελλάδα.  Επιπλέον, οι αθλητές που ασχολούνται με την ποδηλασία μπορούν να έχουν πιο εύκολη πρόσβαση σε έναν ποδηλατοδρόμο. Επίσης με την ποδηλασία, έχει διαπιστωθεί πως ξεπερνάμε το άγχος και την κούραση. Η Αντιπολίτευση επισήμανε ότι ο ποδηλατοδρόμος δεν ανήκει μόνο στους αθλητές, αλλά και στους καθημερινούς πολίτες. Τέλος, τόνισαν πως με την δημιουργία ποδηλατοδρόμων  μειώνονται οι θάνατοι.

Συνεπώς, αναμένουμε τα τελικά αποτελέσματα που θα αναδείξουν την νικήτρια ομάδα μέχρι το τέλος της ημέρας. Οι τοποθετήσεις και από τις δύο μεριές ήταν άρτια τοποθετημένες και ξεκάθαρες, ενώ έδωσαν μια πλήρης εικόνα των απόψεων τους. Η ομάδα Κυβέρνησης αλλά και η ομάδα Αντιπολίτευσης  συνεργάστηκαν το πλαίσιο δημοκρατικών θεσμών και ήρεμου διαλόγου.

Ερίσα Λέκα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *