Πρέπει να καταργηθούν οι μαθητικές κοινότητες;

Σήμερα πρώτη  μέρα στο σχολείο Απόστολος  Παύλος στην  ομάδα Α , στην τάξη 206 υπήρξαν δύο ομάδες. Η  Κυβέρνηση που λεγόταν Βαρβάκειο 1 , η Αντιπολίτευση η οποία λεγόταν Παράλογοι  Λόγοι, οι δύο ομάδες  είχαν για θέμα: Οι μαθητικές κοινότητες  πρέπει να καταργηθούν.

Η  Κυβέρνηση ή αλλιώς Βαρβάκειο 1 υποστήριζε  ότι  πρέπει  να καταργηθεί  το 15μελές  και αντίστοιχα το 5μελές,διότι δεν έχουν την απαραίτητη ωριμότητα και κρίση για να επιλέξουν τους σωστούς. Επίσης υποστήριζαν  πως  μερικοί  μαθητές  δωροδοκούν και πιέζουν τους συμμαθητές ή μαθητές τους για να τους δώσουν την ψήφο τους . Επομένως οι μαθητές δεν ψηφίζουν αντικειμενικά, όπως θα έπρεπε .Επιπλέον δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία, ούτε αρετές. Άρα η Κυβέρνηση υποστηρίζει ότι πρέπει να καταργηθεί το 5μελές και αντίστοιχα το 15μελές,λόγω της έλλειψης  ωριμότητας.

Η Αντιπολίτευση ή αλλιώς Παράλογοι λόγοι διαφωνούσε να καταργηθούν οι μαθητικές κοινότητες, αλλά υποστήριζαν πως πρέπει να υπάρξουν και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι καλλιεργείτε η κρίση και η δημιουργικότητα των μαθητών, πως με τον ίδιο τρόπο όταν  ενηλικιωθούν  θα το αντιμετωπίζουν και στον έξω κόσμο , επειδή το σχολείο είναι η μικρογραφία της κοινωνίας. Υποστήριζαν, επίσης πως οι μαθητές  μπορούν να δήξουν τις ικανότητες τους  και τις δυνατότητες τους .Ο μαθητής μαθαίνει να δέχεται όλες τις απόψεις και τις γνώμες των υπόλοιπων ανθρώπων  , να πειθαρχείται και να συμμετέχει ενεργά σε ότι του ζητηθεί. Στο τέλος ειπώθηκε από την Αντιπολίτευση , πως οι μαθητές θα νιώθουν ασφαλής με την επιλογή που αποφάσισαν να ψηφίσουν. 

Ερίσα Λέκα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *