Οι Πόλεις πρέπει να έχουν ή όχι Ποδηλατοδρόμους;

Οι Αγώνες Ρητορικής Τέχνης στα εκπαιδευτήρια Απόστολος Παύλος συνεχίζονται. Το θέμα του τρίτου γύρου των αγώνων ήταν το εξής: «Οι πόλεις  δεν πρέπει να έχουν ποδηλατοδρόμους.» Οι δυο ομάδες, Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση,  μόλις άκουσαν το θέμα, άρχισαν δυναμικά να γράφουν τα επιχειρήματά τους για να στηρίξουν τις θέσεις τους, ώστε να καταφέρουν να βγουν νικητές από αυτούς τους αγώνες.

Οι δυο ομάδες ήταν πολύ καλές ως προς την υποστήριξη των θέσεων τους. Η πρώτη ομάδα, η Αντιπολίτευση (Αντιπολίτευση: Τεχνίτριες του λόγου) ήταν υποστηρικτές της θετικής πλευράς του θέματος αυτού. Τα επιχειρήματα τους ήταν τα ακόλουθα: Χωρίς τους ποδηλατοδρόμους  αυξάνετε ο αριθμός των ατυχημάτων μεταξύ των οδηγών των αυτοκινήτων και των ποδηλάτων. Έτσι, οι άνθρωποι με την χρήση των ποδηλατοδρόμων δεν θα ανησυχούν  για το αν θα  χάσουν την ζωή τους καθώς οδηγούν, γιατί η ασφάλεια των πολιτών είναι πάνω από όλα. Είναι προτιμότερο να ξοδευτούν από το κράτος χρήματα για τους ποδηλατοδρόμους  πάρα για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη, που ίσως δεν θα ήταν και τόσο χρήσιμη (π.χ. πλατείες, πάρκα). Εκτός, όμως,  από τους εαυτούς μας προστατεύουμε  και  το ίδιο το περιβάλλον, γιατί δεν μολύνεται με τα καυσαέρια  των αυτοκινήτων. Υπαρχή εξοικονόμηση χρόνου σε σχέση με την χρήση των αυτοκινήτων.

Η δεύτερη ομάδα, αυτή της Κυβέρνηση (Κυβέρνηση: Λογοτεχνίτες) είχαν τα εξής επιχειρήματα:To να κατασκευαστούν σε κάθε μέρος της πόλης ποδηλατοδρόμοι, ιδιαίτερα σε μεγαλύτερες πόλεις (π.χ. Αθήνα) αποτελεί τεράστιο οικονομικό πρόβλημα. Βλέπουμε στην καθημερινότητα  πολλά άτομα να οδηγούν το ποδήλατό τους σε αυτοκινητόδρομους και δεν υπήρξαν ατυχήματα,  όποτε δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης των ποδηλατοδρόμων και το κράτος δεν χρειάζεται να δαπανήσει τόσα  χρήματα. Επίσης, υποστήριξαν ότι η κατασκευή των ποδηλατοδρόμων ίσως οδηγήσει σε νέα ατυχήματα, γιατί το κλείσιμο των  δρόμων  θα δημιουργήσει προβλήματα κυκλοφορίας. Με την λογική ότι πρέπει να κατασκευαστούν ποδηλατοδρόμοι θα ήταν καλό να κατασκευαστούν δρόμοι και για όλα τα μέσα (πχ μηχανές).Το να έχουν οι πόλεις ποδηλατοδρόμους οδηγεί στην ανοικοδόμηση.

Ήταν ένας πολύ δυναμικός αγώνας και αγορητές ήταν πολύ καλοί. Η τελική απόφαση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη μέρα.

Κουρκουτμάνου Ελένη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *