Θα καταργηθούν ή όχι οι μαθητικές κοινότητες 5μελή και 15μελή;

Σήμερα 2-03-2019  πραγματοποιήθηκαν  στα Εκπαιδευτήρια  Απόστολος Παύλος στην Θεσσαλονίκη αγώνες ρητορικής τέχνης .Τώρα θα αναρωτιέστε,  τι είναι οι αγώνες ρητορικής τέχνης; Αρχικά στους αγώνες αυτούς συμμετέχουν μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Υπάρχουν δυο ομάδες  Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση. Τους δίνεται λοιπόν ένα θέμα και προσπαθούν να καλύψουν την θέση με διάφορα επιχειρήματα.

 Το σημερινό μας θέμα ήταν το εξής: Οι μαθητικές  κοινότητες (5μελη και 15μελή) πρέπει να καταργηθούν .Οι ομάδες μας ήταν: Κυβέρνηση: Αγορητές Χαλκηδόνας και η Αντιπολίτευση: Τα παιδία του Αριστοτέλη.

Οι δύο ομάδες ήταν πολύ δυναμικές. Πρώτα από όλα τα επιχειρήματα της πρώτης ομάδας (Κυβέρνηση: Αγορητές Χαλκηδόνας) ήταν τα εξής: Με λίγα λόγια είπαν ότι οι έφηβοι στην πιο δύσκολη ηλικία της ζωής τους  δεν  βρίσκονται  στην ώριμη θέση να πάρουν τόσο δύσκολες αποφάσεις για μια ολόκληρη σχολική μονάδα και ότι με τα 5μελη και τα 15μελη δεν υπάρχει ισότητα ανάμεσα στους μαθητές. Δεν γίνεται να θεωρούμε κάποιον κατώτερο και κάποιον άλλο ανώτερο. Επίσης θεωρούν άσκοπα αυτά τα συμβούλια αφού υπάρχει ήδη ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και με αυτόν τον τρόπο τα πράγματα λειτουργούν καλύτερα. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων είναι αυτός που πρέπει να έχει την πλήρη επίγνωση για το τι συνέβη στο σχολείο και όχι οι ίδιοι οι μαθητές. Επιπλέον  είπαν ότι κάποιες φορές υπάρχουν εντάσεις και διαφωνίες ανάμεσα στους μαθητές και έτσι διαλύονται φιλίες. Έτσι πιστεύουν  ότι τέτοιου είδους συμβούλια πρέπει να καταργηθούν από την σχολική μονάδα

Τα επιχειρήματα της δεύτερης ομάδας (Αντιπολίτευση: Τα παιδία του Αριστοτέλη) ήταν τα ακόλουθα: Με λίγα λόγια είπαν ότι τέτοιου είδους συμβούλια έγινα για την ομαλή οργάνωση του σχολείου, Αν υπάρχει εκφοβισμός τα παιδία εκφράζουν καλύτερα τους προβληματισμούς τους στους συμμαθητές τους και όχι στους καθηγητές τους και για αυτό πρέπει να υπάρχουν τα 5μελη και 15μελη,Υπάρχει καλύτερη  οργάνωση μεταξύ καθηγητών και μαθητών, Με τα 5μελη και 15μελη οι μαθητές γίνονται πιο υπεύθυνα άτομα, μαθαίνουν πάνω κάτω  την λειτουργία της κοινωνίας αφού υπάρχει δημοκρατία ανάμεσά τους, στο σχολείο δεν πρέπει να υπάρχει χάος και έτσι θεωρούν ότι στα σχολεία πρέπει να υπάρχει 5μελές και 15μελές.

Συνεπώς, οι δύο ομάδες φαινόντουσαν πολύ δυναμικές και τα επιχειρήματά τους ήταν πολύ ισχυρά.  Αν και υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός ανάμεσά τους ήταν ένας   πολύ καλός αγώνας.

Κουρκουτμάνου Ελένη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *