Οι πόλεις δεν πρέπει να έχουν ποδηλατοδρόμους

Σήμερα 2 Μαρτίου 2019 διεξήχθησαν οι πανελλήνιοι ρητορικοί αγώνες. Μόλις ολοκληρώθηκε ο τρίτος γύρος και οι δύο ομάδες Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση εξέφρασαν τις γνώμες τους για το θέμα των ποδηλατοδρόμων στην πόλη μας.

Η πρώτη ομάδα η Κυβέρνηση  είπε ότι υπάρχει μποτιλιάρισμα και ότι  ένας πιο εύκολος τρόπος μετακίνησης είναι το ποδήλατο, όπου βοηθά την σωματική ποιότητα και ποσότητα ζωής. επίσης οι περισσότεροι Έλληνες προτιμούν την μετακίνηση με τα αυτοκίνητά τους με αποτέλεσμα την μόλυνση του περιβάλλοντος, οικολογική καταστροφή καθώς και την τρύπα του όζοντος. Κατά αυτόν τον τρόπο κάνοντας ποδήλατο μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τις περιπτώσεις μόλυνσης .

Η αντίπαλη ομάδα η Αντιπολίτευση εξέφρασε τις δικές της σκέψεις όπως ότι οι ποδηλατοδρόμοι είναι μεγάλοι και μπορούν να αποβούν μοιραίοι για τους οδηγούς. Δεύτερων επιβαρύνει το υπάρχον κυκλοφοριακό πρόβλημα, ακόμα δεν θα ωφελούσε το κράτος να κάνει μια τόσο μεγάλη σπατάλη και ειδικά στην κρίση που βυθίζει την χώρα μας. Αρκετές φορές επικίνδυνοι ποδηλατοδρόμοι βρίσκονται κοντά στην λωρίδα των αυτοκίνητων   με αποτέλεσμα πολλές φορές να γίνουν ατυχήματα, Επίσης θα μπορούσαν να σωθούν ζωές εάν οι ποδηλατοδρόμοι ήταν σωστά τοποθετημένοι και φτιαγμένοι. Ωστόσο το κράτος διανύει την κρίση και δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Μαρία Σίσκου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *