Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με επίκεντρο τα ριαλιτι σόου

Σήμερα 3 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε ο ετήσιοι Ρητορικοί Αγώνες. Στην ομάδα με θέμα τα «τηλεοπτικά ριαλιτι σόου αποτελούν μέσο ανάδειξης δεξιοτήτων των συμμετεχόντων», η συζήτηση ήταν ιδιαίτερα έντονη.  Το θέμα του σημερινού διαγωνισμού είναι τα τηλεοπτικά ριαλιτι σόου αποτελούν μέσο δεξιότητας των συμμετεχόντων . Η κυβέρνηση υποστήριξε ότι οι διαγωνιζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να εξελίξουν ή να ανακαλύψουν τις δεξιότητες τους. Επίσης, είπε ότι είναι μια ευκαιρία για κάποιους που δεν είχαν την δυνατότητα να αναπτύξουν μια δεξιότητα για οικονομικούς κυρίους λόγους, αργότερα θα μπορούν  να το ακολουθήσουν ως επάγγελμα.

Η αντιπολίτευση είπε ότι οι οργανωτές δεν νοιάζονται και κακοποιούν τους διαγωνιζόμενους. Επιπλέον, τόνισε πως οι οργανωτές τέτοιων σόου,  προβάλουν τον υπέρ – καταναλωτισμό  για δικό τους όφελος ενώ η κυβέρνηση απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς αν θελαν να τους εκμεταλλευτούν δεν θα τους επέλεγαν και να τους πρόβαλαν καν. Επιπρόσθετα, ισχυρίζονται ότι οι διαγωνιζόμενοι δείχνουν τον αληθινό τους χαρακτήρα .

Εν αντιθέσει, η Αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι ο άνθρωπος αλλάζει όταν μπαίνουν στη μέση τα χρήματα και μπορεί να κάνει τα πάντα ακόμα για αυτό, και να προσποιηθεί . Υποστήριξε επίσης ότι όλη αυτή η δημοσιότητα δεν τους βοηθά γιατί κρατάει πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Λένε ότι οι περισσότεροι διαγωνιζόμενοι κατευθύνονται από την παράγωγη επειδή έχουν κάποιο μέσον. Η κυβέρνηση, απάντησε πως όταν κάποιος είναι σε ένα μέρος για μεγάλο χρονικό διάστημα του είναι δύσκολο να προσποιηθεί, ενώ παράλληλα, τα ριαλιτι δίνουν σε παιδιά και εφήβους λάθος ιδανικά και πρότυπα. Συνεπώς, αναμένονται τα αποτελέσματα που θα αναδείξουν την νικήτρια ομάδα.

Μαρία Τσατσαγιάννη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *