Οι Αγορητές της Χαλκίδας έρχονται αντιμέτωποι με την ομάδα του Βαρβάκειο 1

Στης 2 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκαν οι δεύτεροι πανελλήνιοι αγώνες ρητορικής στις εγκαταστάσεις «Απόστολος Παύλος». Στον αγώνα συμμετείχαν η Κυβέρνηση και η Αντιπολίτευση. Η Κυβέρνηση είναι πάντα υπέρ του θέματος και η Αντιπολίτευση είναι που περισσότερες φορές  κατά. Σ’ αυτό το διαγωνισμό έρχονται αντιμέτωπες δύο ομάδες των τριών μελών που ανταλλάσσουν απόψεις και επιχειρήματα ανάλογα με το θέμα που τους δίνεται εκείνη την στιγμή.

Οι αγορητές που συμμετείχαν στην κυβέρνηση με θέμα «Τα τηλεοπτικά ριάλιτι  σόου αποτελούν μέσο ανάδειξης δεξιοτήτων των συμμετεχόντων»   ήταν οι  εξής :  Μετλάρης  Γεώργιος  , Κυριαζής Ανδρέας και Κωνσταντινίδης  Βασίλης. Το όνομα της ομάδας ήταν :  Αγορητές  της  Χαλκίδας. Οι  αγορητές  που συμμετείχαν ως Αντιπολίτευση ήταν οι εξής: Πλακιτσή Ηλέκτρα, Χατζήευθιμιάδη Σοφία , Καρπούζη Κατερίνα με όνομα Βαρβάκειο 1.

Τα επιχειρήματα της πρώτης ομάδας «Αγορητές  της  Χαλκίδας»  σχετικά με το θέμα που τους δόθηκε ήταν ποικίλα. Πιο αναλυτικά, τόνισαν πως τα  τηλεοπτικά ριάλιτι είναι  ένα μέσο προβολής εικόνας και ήχου όπως και ανάδειξης των δεξιοτήτων  του ατόμου. Επιπλέον, με την προβολή αυτών των στοιχείων του χαρακτήρα τους, πολλοί τηλεθεατές ταυτίζονται δημιουργώντας  πρότυπα. Επίσης, οι συμμετέχοντες στα ριάλιτι σόου κοινωνικοποιούνται και γίνεται καλύτερη η διαβίωση με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Ένα άλλο επιχείρημα τους ήταν ότι παίρνοντας μέρος σε ένα ριάλιτι σόου οι συμμετέχοντες προβάλουν τον εαυτό τους και τις ικανότητες τους  για μια καλύτερη ζωή, καθώς σου προσφέρουν μια καλή  επαγγελματική αποκατάσταση.  Προσθέτουν ότι τα ριάλιτι σόου είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας.

Η άλλη ομάδα «Αγορητές  της  Χαλκίδας απαντούν στις θέσεις της προηγούμενης  ομάδας,  λέγοντας ότι η πραγματικότητα διαφέρει μπροστά και πίσω από τις κάμερες,  γιατί οι λήψεις σκηνοθετούνται. Με άλλα λόγια,   δεν προβάλουν το αληθινό χαρακτήρα των συμμετεχόντων, επειδή μοντάρονται  από πριν τα πλάνα ,με την παραγωγή να θέλει ναι προκαλέσει εντάσεις στοχεύοντας σε ένα μεγαλύτερο κοινό. Τα ριάλιτι είναι για άτομα χαμηλού νοητικού επιπέδου και δεν βοηθούν στην ανάπτυξη του ανθρώπου μην έχοντας ποιότητα στο περιεχόμενό τους

Με αγωνία περιμένουμε τους τελικούς που  θα πραγματοποιηθούν  την Κυριακή 3 Μαρτίου όπου θα μάθουμε και την τελική νικητήρια ομάδα !

Δήμητρα Παπαδοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *