Οι δυσκολίες των μεταφορών ποδηλατοδρόμων

Το Σάββατο 2/3/2019 έλαβαν χώρα οι Αγώνες Ρητορικής Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, στα εκπαιδευτήρια «ο  Απόστολος Παύλος». Όπου, πραγματοποιούνται οι απόψεις των αγορητών.

Η Κυβέρνηση ή αλλιώς (Συνεννόηση Φιλοθέη) πιστεύουν ότι:

Λόγω της οικονομικής  κρίσης  ο δήμος δεν μπορεί να διαθέσει τα απαραίτητα χρήματα για να κατασκευάσει  ποδηλατοδρόμους, ενώ μπορεί να συμβούν ατυχήματα κατά την κατασκευή τους λόγω του μεγάλου αριθμού των παρκαρισμένων αυτοκινήτων. Επίσης,  τα άτομα δεν μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητα τους  για να ασχοληθούν με κάτι που δεν έχουν συνηθίσει, όπως η ποδηλασία. Ταυτόχρονα  τα άτομα με κινητικά  προβλήματα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, διότι δεν είναι κατάλληλα διαμορφωμένος ο χώρος. Πάρα πολλοί τομείς παραμελούνται  και δεν υπάρχουν χρήματα για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Επιπλέον, υπάρχουν διαπληκτισμοί και ο ρυθμός τις κοινωνίας  είναι γρήγορος με αποτέλεσμα τα άτομα να αναγκάζονται  να μεταφέρονται  με αυτοκίνητα και όχι με ποδήλατα.

Στην αντίπαλη ομάδα η Αντιπολίτευση ή αλλιώς (Παιανής Ρήτορες) λένε ότι:

Τα οικονομικά προβλήματα εμποδίζουν  την καθημερινότητα των ανθρώπων  και έτσι η υγεία τους θα βελτιωθεί. Τα οικονομικά προβλήματα έχουν μεγάλη ακμή, γιατί δεν χρειάζεται η αγορά μεγάλων αυτοκινήτων. Θα νιώθει ελεύθερος στην πόλη όπου ζει, το αποτέλεσμα είναι να λειτουργεί σωστά σαν πόλη. Τα άτομα κοινωνικοποιούνται, γεγονός που θα βοηθήσει  όλους τους τομείς προσφέροντας πλεονεκτήματα.  Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να την  προσεγγίζουν  τους τουρίστες, μόνο λόγω της ομορφιάς της. Και τέλος ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι ασκούνται σωματικά και αποφεύγουν την ρύπανση.

Τα παιδιά στον λόγο τους είχαν σαφήνεια, ακρίβεια και  πλούσιο λεξιλόγιο .

Πολατίδου Αναστασία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *