Φλύαρες Πανοραμίτισες VS Δημοσθένους Επίγονοι

Στα εκαιδευτερία  «Απόστολος  Παύλος»  πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημέρα των αγώνων ρητορικής. Συγκεκριμένα στην αίθουσα 107 οι δύο ομάδες, οι «Φλύαρες Πανοραμίτισες» που υποστήριζαν την Κυβέρνηση και οι  «Δημοσθένους Επίγονοι» που υποστήριζαν την Αντιπολίτευση, επιχειρηματολόγησαν στο θέμα της κατάργησης των  μαθητικών κοινοτήτων (πενταμελών και δεκαπενταμελών συμβουλίων ). 

Ο πρώτος ομιλητής της Κυβέρνησης ξεκίνησε την ομιλία της ομάδας του δίνοντας έναν ορισμό στο θέμα που τέθηκε. Αμέσως μετά άρχισε να παραθέτει και να αναλύει τα επιχειρήματα της Κυβέρνησης. Έτσι στα επιχειρήματα του συμπεριέλαβε το γεγονός ότι η βουλή θεωρεί ότι τα μαθητικά συμβούλια πρέπει να καταργηθούν διότι οι έφηβοι σε αυτήν την ηλικία είναι αρκετά ανώριμοι και δεν είναι ικανοί να αναλάβουν μεγάλες ευθύνες όπως αυτή. Επιπλέον ανέφερε ότι η έλλειψη υπευθυνότητας των παιδιών οδηγεί στην ακύρωση των δραστηριοτήτων που επιθυμούν να διοργανώσουν, οι οποίες είναι κυρίως ανούσιες και χωρίς νόημα. Τέλος περιγράφει την οικονομική επιβάρυνση των γονέων από τις εκδρομές που τα συμβούλια διοργανώνουν καθώς και το γεγονός ότι τα παιδία αναζητούν συνεχή επιβεβαίωση μία επιθυμία την οποία  πραγματοποιούν μέσα από την συμμετοχή τους στο δεκαπενταμελές και πενταμελές συμβούλιο.

Στα επιχειρήματα της Κυβέρνησης αντικρούεται έντονα η Αντιπολίτευση  εκφράζοντας αντιρρήσεις στα λεγόμενα της πρώτης ομάδας και αναπτύσσοντας τα δικά της. Έτσι τα σημαντικότερα επιχειρήματα της δεύτερης ομάδας αναφέρονται στο ότι τα μαθητικά συμβούλια είναι ο τρόπος έκφρασης των μαθητών και στο ότι αν καταργηθούν οι μαθητικές κοινότητες οι μαθητές θα νιώθουν μειονεκτικά μπροστά στους καθηγητές, αφού δεν θα έχουν κανένα τρόπο για να πουν τις απαιτήσεις και τα προβλήματα τους. Κλείνοντας η Αντιπολίτευση υποστήριξε ότι μέσω των συμβουλίων οι μαθητές έχουν την ευκαιρία  να μάθουν και να καταλάβουν την έννοια της δημοκρατίας και την διαδικασίας ψηφοφορίας.

Οι υπόλοιποι ομιλητές της πρώτης και δεύτερης ομάδας έκαναν μία σύνοψη των πρώτων επιχειρημάτων χωρίς να αναπτύξουν κάτι ιδιαίτερο. Γενικότερα και οι δύο ομάδες υποστήριξαν με ορθά επιχειρήματα την άποψη τους δίνοντας περισσότερη προσοχή και αναλύοντας αυτά που είπαν οι πρώτοι ομιλητές.    

Πεϊνούδη Χρυσούλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *