Τα ριάλιτι σόου αναδεικνύουν δεξιότητες;

Στις 3 Μαρτίου 2019  τελέστηκαν οι ετήσιοι μαθητικοί ρητορικοί αγώνες. Στον β ΄ γύρο οι δύο ομάδες, ασχοληθήκαν με το θέμα «τα τηλεοπτικά ριάλιτι σόου αποτελούν μέσο ανάδειξης δεξιοτήτων των συμμετεχόντων».    

Ο πρώτος ομιλητής υποστήριξε ότι τα τηλεοπτικά reality show μπορούν να ορισθούν ως τηλεοπτικές σειρές που σκοπό έχουν να αναδείξουν τα ανθρώπινα ταλέντα, ενώ παράλληλα, καλύπτουν τα κενά της τηλεοπτικής σειράς και επικεντρώνεται σε αυτό το θέμα, καθώς αυτό μπορεί να τους βοηθήσει στο να γίνουν καλύτεροι. Επιπλέον  υποστήριξε ότι τα άτομα μπορούν να δουλέψουν όχι μόνο ατομικά αλλά και με ομαδικό πνεύμα. Επίσης  μέσα από τις εκπομπές, τα άτομα θα μπορέσουν να ξεπεράσουν το φόβο τους για την τηλεοπτική  σειρά και με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις δουλειές τους πιο εύκολα. 

Επιπλέον τα μέλη της Α ομάδας συμφωνούν με τα τηλεοπτικά σόου όπως μάλιστα και με το ότι πρέπει τα ανθρώπινα ταλέντα να βάλουν στόχο να γίνουν καλύτεροι και να δουλέψουν όλοι ομαδικά και όχι ατομικά.

Τα μέλη της Β ομάδας διαφωνούν με τα τηλεοπτικά σόου  και ισχυρίζονται ότι  τα άτομα δεν  δείχνουν τον αληθινό τους χαρακτήρα αλλά τον ψεύτικο. Επίσης υποστηρίζουν ότι ο κόσμος παρακολουθεί τα ριάλιτι σόου και βοηθιούνται για να αναδείξουν συγκεκριμένα άτομα. Ακόμα τα ριάλιτι είναι για διασκέδαση, δηλαδή προβάλλονται μη ρεαλιστικά πρόσωπα και η παραγωγή επιδιώκει τσακωμούς και εντάσεις  των ανθρώπων για να ανεβούν τα τηλεοπτικά νούμερα.

Μίντση Αλεξάνδρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *