Όσα αναφέρθηκαν περί των νομικών ζητημάτων για τη παιδική κακοποίηση

Στην τελετή έναρξης των ρητορικών αγώνων που έλαβαν χώρα στο εκπαιδευτήριο «Απόστολος Παύλος» , ο εισαγγελέας Τούκας Τάσος μας μίλησε για το θέμα « Νομικός χαρακτήρας της παιδικής κακοποίησης».

Πιο αναλυτικά, ο κ. Τούκας ανέφερε πως αν  το θύμα δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη τότε ο δράστης υποβάλλεται σε 20 έτη φυλάκισης.  Τόνισε πως οι ασελγείς πράξεις ανηλίκων δεν τιμωρούνται σε καμία περίπτωση. Επίσης, σε περίπτωση που  ο δράστης είναι από 13 έως 18 ετών τότε πηγαίνει σε ένα σωφρονιστικό τμήμα κράτησης νέων συμφώνα με το αδίκημα που διέπραξε. Απώτερος στόχος ένταξης σ’ αυτό το ειδικό κατάστημα σωφρονισμού είναι να μάθει ανάγνωση, γραφή και να συμμετέχει ενεργά σε δραστηριότητες  προκειμένου να ενταχθεί στη κοινωνία ως σωστός πολίτης.

Σε περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος ανηλίκων τότε η δίκη διεξάγεται χωρίς καθυστέρηση σε διάστημα 4 μηνών. Επίσης, ο εισαγγελέας παρουσιάζει φανερά το όνομα του εκάστοτε δράστη για ένα διάστημα 48 ωρών. Αυτοί που διέπραξαν οποιοδήποτε αδίκημα σεξουαλικής κακοποίησης τοποθετούνται σε μια κατάλληλη μονάδα συγκέντρωσης κακοποιών στοιχείων.

Τσερπέ Χριστίνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *