Τα τηλεοπτικά ριάλιτι σόου αποτελούν μέσο ανάδειξης δεξιοτήτων των συμμετεχόντων

Στις εγκαταστάσεις του Αποστόλου Παύλου σήμερα στις 02/03/2019 έγιναν οι αγώνες ρητορικής. Το θέμα είναι : Τα τηλεοπτικά ριάλιτι σόου αποτελούν μέσο ανάδειξης δεξιοτήτων των συμμετεχόντων. Κυβέρνηση ήταν η ομάδα: Οι αγορητές της Έδεσσας και αντιπολίτευση ήταν η ομάδα: Δημοσθένους επίγονοι.

Η κυβέρνηση υποστήριξε με τον πρώτο της ομιλητή ότι οι συμμετέχοντες σε τηλεοπτικά ριάλιτι σόου δείχνουν τις δεξιότητες τους όπως ο χορός, το τραγούδι κλπ. Από αυτά που δείχνουν φαίνονται ξεκάθαρα οι ικανότητές τους  και υπάρχουν κριτές διάφορων ιδιοτήτων οι οποίοι κρίνουν τις δεξιότητες των συμμετεχόντων και καταλήγουν στο ποιος είναι πιο ικανός. Επιπλέον είπαν ότι οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να μπορούν να συγκρατήσουν την συμπεριφορά τους για να μην γελοιοποιηθούν και ότι ήταν επιλογή τους να συμμετέχουν σε αυτό. Επιπρόσθετα υποστήριξαν ότι  τα τηλεοπτικά παιχνίδια είναι για να αναδείξεις τον χαρακτήρα σου κυρίως αλλά και της δεξιότητές σου. Η δομή των ριάλιτι είναι βασισμένη στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και κρίνονται ανάλογα. Σε ένα ριάλιτι αναδεικνύουν περισσότερο τους παίκτες για να τους κάνουν πιο διάσημους και  η τηλεόραση δεν αλιώνει  σοβαρά τις ιδιότητες των παικτών.

Αντίθετα η αντιπολίτευση υποστήριξε το γεγονός ότι ένα σημαντικό κίμητρο να πάρεις μέρος σε ένα ριάλιτι είναι το βραβείο ένα χρηματικό ποσό κλπ Τα πρόσωπα επίσης μερικές φορές γελοιοποιούνται και οι παρουσιαστές ρωτάνε περισσότερο προσωπικές ερωτήσεις για να έχουν μεγαλύτερη προβολή και δεν σταματάνε τους καβγάδες και τις ίντριγκες που μπορεί να υπάρξουν. Επιπλέον τους παίκτες τους ενδιαφέρει να περάσουν περισσότερο χρόνο εκεί για να ξεκουραστούν από την προσωπική τους ζωή. Επίσης υποστηρίζουν ότι η τηλεόραση δεν μας δείχνει πάντα την αλήθεια αλλά μόνο αυτό που θέλει να δείξει και να περάσει στους θεατές για μεγαλύτερη προβολή. Τέλος πρόσθεσαν ότι η τηλεόραση δεν αναδεικνύει κάποιον αλλά προσπαθεί να τον γελοιοποιήσει και να δημιουργήσει ίντριγκες για προβολή.

Χριστοφόρου Ελένη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *